Van de Voorzitter

Beste leden van SC Erica,

De maatregelen rondom Corona treffen ons allemaal. Naast dat u er allemaal in uw eigen situatie mee getroffen wordt, hebben wij als voetbalvereniging hier ook mee te kampen.

De lente lijkt zijn intrede te doen, maar de velden blijven leeg. Geen activiteiten op het sportpark en een gesloten kantine.

Dit betekent natuurlijk minder inkomsten. Gelukkig zijn er van verschillende kanten initiatieven gekomen.

Het 4e elftal heeft met Van Geel Orchideeën een geweldige actie op touw gezet. Rechtstreekse verkoop van Orchideeën vanaf de kweker en het wordt thuis bezorgd. De helft van de opbrengst is voor de kweker en de andere helft voor SC Erica. De actie loopt geweldig en kan voor de vereniging een leuke opbrengst worden.

Een aantal van de trainers heeft op eigen initiatief aangegeven af te zien van de vergoedingen die ze krijgen voor het geven van de training. Ook de medische ondersteuning (SMC) ziet af van verdere vergoeding, omdat er ook geen diensten geleverd worden.

Wat de komende weken en mogelijk maanden nog gaat brengen weet nog niemand.

Voor zaterdag 18 april was bijvoorbeeld een super Saterday gepland. Met ’s middags oa JO-19, gevolgd door BDE Vr 1 en een avondwedstrijd voor het 1e elftal. Dit alles tbv KWF.

Ook het doorgaan van het grote jeugdtoernooi op 13 juni is nog niet zeker. Hopelijk kan dit wel doorgang vinden en kunnen we in juni ook nog wedstrijden spelen, al dan niet in competitie verband.

Totdat we elkaar weer live treffen op het sportpark, blijf gezond en denk aan elkaar.

Jan Jeuring

OUD PAPIER CONTAINERS

Beste mensen,

Als Sc Erica faciliteren we het verzamelen van oud papier op de parkeerplaats aan de Veenschapswijk. Voor u de mogelijkheid om het papier op een juiste manier af te voeren en voor SC Erica een inkomstenbron. Helaas worden we bijna wekelijks geconfronteerd met containers die vol zijn en waar het papier dan maar buiten wordt gezet. Onze vrijwilligers kost het onnodig veel tijd dit op te ruimen en hiervoor zijn ze niet bij de vereniging. Als club proberen we het wisselen van de containers zo goed als mogelijk te regelen met de leverancier, echter lukt het niet altijd. Zijn de containers vol, neemt u dan aub het papier weer mee en probeer het op een later moment opnieuw. Veel dank namens onze vrijwilligers!

De papiercontainers zijn uitsluitend bedoeld voor papier en karton en zijn geen dumpplaats voor overig afval!

Orchideeën Actie!

Wilt u ook wat extra kleur in huis nu u zoveel thuis bent, en daarbij de lokale voetbalclub én een lokale ondernemer ondersteunen? Koop dan een orchidee!

Voor €5 kunt u een orchidee kopen rechtstreeks uit de kas van Van Geel Orchideeën. Van iedere orchidee gaat er €2,50 naar SC Erica en €2,50 naar de kweker. En woont u in de provincie Drenthe? Dan komen de mannen van SC Erica 4 ze gratis bij u voor de deur afleveren (uiteraard op gepaste afstand:)).

Klik op onderstaande link voor meer informatie en om ze te bestellen!

https://scerica.nl/winkel/

Corona virus (covid19)

_Beste leden,

De maatregelen rondom Corona worden ook in Nederland aangescherpt. Blijf zoveel mogelijk binnen en houd 1,5 afstand van elkaar als je wel buiten bent.
Als bestuur snappen we dat de jeugd toch graag naar buiten wil en gebruik maakt van ons kunstgrasveld.
De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij u als ouders. Volg de richtlijnen van het RIVM en voorkom samenscholing op ons veld.
Het is niet toegestaan en helaas moeten we ook constateren dat er veel rommel wordt achter gelaten.
Wees verstandig!
Hopelijk kunnen we over een paar weken allemaal weer voetballen.

Het bestuur.

Up date FC Emmen voetbalclinics

Beste club,

We willen jullie even op de hoogte stellen van de situatie omtrent het coronavirus en de gevolgen hiervan voor de FC Emmen Voetbalclinics die in de meivakantie bij jullie plaatsvinden. We hebben de volgende opties:

–              De eerste optie is dat het gewoon doorgaat. De voetbalclinic blijft op de geplande datum bij jullie club staan en alle aanmeldingen blijven ook geldig.

–              De tweede optie is dat het niet doorgaat. Hierbij willen we de voetbalclinic verschuiven naar een vrije zaterdag/zondag waarin de jeugd geen voetbal heeft of naar de eerste volgende vakantie. Dit gaat uiteraard in overleg met jullie als club. Alle kinderen die zich hadden opgegeven kunnen deze voetbalclinic meedoen. Ze krijgen hun geld dus niet terug bij afgelasting maar kunnen meedoen aan de eerstvolgende clinic, die exact hetzelfde zal zijn.

–              Daarnaast nog een punt dat gaat om het zoeken van vervanging. Omdat we helaas het inschrijfgeld niet terug kunnen geven gaan we er alles aan doen dat we geen mensen krijgen die hun geld kwijt zijn. Als hij/zij niet kan op de nieuwe dag dan kunnen zij hun aanmelding ‘verkopen’ aan mensen die hierin geïnteresseerd zijn. Wij zullen op facebook een pagina aanmaken waar je terecht kunt om je deelname te verkopen of om je op te geven. Hier komen vraag en aanbod bij elkaar en zo kunnen mensen onderling een deelname van iemand overnemen. Zo krijgt iemand die niet meer kan alsnog zijn of haar geld terug en kunnen we ook nog een nieuwe deelnemer blij maken die bijvoorbeeld op de oude datum niet kon. We zullen de inschrijving via FC Emmen (mits het niet vol zit) pas openen als alle deelnemers die niet meer kunnen hun deelname verkocht hebben aan iemand anders.

Wij hopen dat dit voor opheldering zorgt bij jullie in deze rare periode en een deel van jullie vragen wegneemt.

Mochten er verder nog vragen zijn, dan horen wij dit graag!

Met vriendelijke groet,

Daphne Stevens en Levi Roessink

Stagair FC Emmen Voetbalclinics

FC Emmen

06-40460614

Daphne.stevens@fcemmen.nl

Volg @FCEmmen op Social Media!

Corona

Als bestuur van SC Erica hebben we besloten om alle trainingen tot nader order te schrappen. Hierop volgen we het advies van de KNVB en het RIVM. Ook oefenwedstrijden zijn niet toegestaan.
Competitie wedstrijden zijn tot 31 maart door de KNVB afgelast.
We zullen de situatie afhankelijk van de omstandigheden aanpassen of verlengen.
Tijdens deze periode zal de kantine gesloten zijn.

Namens het bestuur,
Jan Jeuring

Voetbal en Coronavirus

Als club hebben wij het volgende standpunt ingenomen m.b.t. ontwikkelingen coronavirus. Wij houden ons aan het standpunt van de knvb. Op dit moment hebben wij daar nog geen officieel standpunt van ontvangen. Zodra dit bekend is, communiceren wij deze. Trainingen kunnen tot nader order gewoon doorgaan.

https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/59484/het-coronavirus-en-het-amateurvoetbal-nederland

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59620/tot-en-met-31-maart-geen-voetbal-nederland

Het bestuur

Voetbalclinics SC Erica – FC Emmen

In de meivakantie komen de FC Emmen Voetbalclinics naar SC Erica op donderdag 30 april. Heb jij altijd al willen trainen als jouw FC Emmen-helden en ben jij tussen de 6 en 15 jaar? Schrijf je dan nu in voor de FC Emmen Voetbalclinics in de meivakantie!

Tijdens deze dag staat alles in het teken van voetbal en FC Emmen. ⚽ Je tekent een officieel contract voor één dag en krijgt je eigen FC Emmen-trainingsshirt. 👕
Vervolgens start de training onder leiding van echte FC Emmen-trainers. Naast een uitdagende training waar je jouw voetbaltalenten verder kunt ontwikkelen, krijg je een heerlijke lunch. 🍎

Speciaal voor keepers wordt er een keepersdag bij FC Emmen georganiseerd op vrijdag 8 mei. 🧤
De dag is van 10.00 tot 16.00 en voor slechts € 44,95 kun jij al deelnemen aan deze geweldige dag.

De dag zit vol met verrassingen en is van 9.00 tot 16.00 uur. Voor slechts €59,95 kun jij al deelnemen aan deze geweldige dag!

Ben jij tussen de 6 en 15 jaar? Geef je dan snel op door op de link te klikken, want VOL=VOL. https://fcemmen.nl/voetbalclinics-scerica/

Voor de keepers, meld je hier aan voor de keepersdag⬇
https://fcemmen.nl/voetbalclinics-keepersdag/