Sc Erica promoveert naar de 2e klasse

Op onze socials en middels andere nieuwskanalen is dit prachtige nieuws al bekend gemaakt.

Nu dan ook op onze eigen website.

Het kampioenschap van de 3e klasse D was Sc Erica blijkbaar niet gegund maar de uiteindelijke 2e plaats en de winst vd 3e periode gaf Sc Erica het recht op de nacompetitie voor promotie.

De eerste ronde was Sc Erica vrij (voordeel 2e plaats) en in de halve finale kreeg Sc Erica vv Wacker thuis op bezoek. Van vv Wacker werd met 4-0 gewonnen wat ons een plek in de finale opleverde.

Finales worden op neutraal terrein gespeeld en vv Raptim was voor deze finale de gastclub.

Tegenstander in de finale voor promotie was vv Ruinen. Ruinen was in de competitie ook als 2 geƫindigd in de 3e klasse A.

vv Ruinen komt na 6 minuten spelen op voorsprong (1-0) en Sc Erica heeft de eerste helft moeite om te voetballen, de tweede helft daar in tegen gaat het een stuk beter en in de 84e minuut is het invaller Jasper Haandrikman die de 1-1 binnen kopt. Veel meer zat er voor beide teams niet in in de reguliere speeltijd.

Ook de verlenging gaf geen doorslag, strafschoppen moesten de beslissing gaan geven.

vv Ruinen begon met de reeks en onze keeper Bram Gebbeken werd 4 x gepasseerd.

Onze penalty nemers Rick Tubben, Roy Lit, Janiek Jongsma, en Jesse Wanders wisten de bal ook in de touwen te werken. De 5e (en laatste) penalty van vv Ruinen werd door Bram uit de goal gehouden.

Pelle de Vries (5e voor Erica) scoorde voor Sc Erica en dat bracht de eindstand op 4-5.

Een echte finale met veel supporters en een extreem spannende ontknoping.

Sc Erica promoveert naar de 2e klasse in het mooiste tenue van Drenthe!