SC Erica JO8-1 kampioen in de hoofdklasse

18-12-2023

SC Erica JO8-1 kampioen in de hoofdklasse

Op de voetbalvelden van ACV Assen veroverden de jongens van SC Erica JO8-1 het kampioenschap in de hoofdklasse. In een spannende wedstrijd wisten beide teams zes keer te scoren. Hierdoor werden de jongens ongeslagen kampioen.

Trainers Rob Stroeve en Martin de Roo hebben te maken met een bloedfanatieke groep van acht jongens. “We zijn na de zomerstop begonnen in de tweede klasse, maar na drie royale overwinningen heeft de KNVB ons al overgeplaatst naar de eerste klasse. Ook in de eerste klasse wonnen we alle wedstrijden en werd het kampioenschap behaald”, zegt Rob. Het volgende avontuur begon in oktober in de hoofdklasse, waarin Twedo, Klazienaveen, HZVV, ACV en LTC de tegenstanders waren. “Na enkele overwinningen en twee keer gelijkspel werden we hierin ook kampioen. Ongeslagen dus. Een heel knappe prestatie van deze fanatiekelingen!”, aldus Martin.

Mooi voetballend ploegje

“Regelmatig krijgen we van tegenstanders te horen dat we al zo’n mooi voetballend ploegje hebben”, vervolgt Rob. “Als trainers ervaren we zelf ook dat de jongens steeds vaker prachtig voetbal met mooie aanvallen en doelpunten laten zien. Die complimenten van de tegenstanders maken het extra leuk. Op naar de tweede helft van het seizoen!”

Boven van links naar rechts: Rob Stroeve, Kjell Drenth, Cas Heuvink, Hidde Smit, Ferre de Roo en Martin de Roo
Onder van links naar rechts: Sem Kuipers, Naud Stroeve, Noah Bergmeester en Stijn Oostland