Sc Erica – Fc Emmen / Oranje VO19

16-07-2023

 

Wat een geweldige week was het.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd tegen Fc Emmen waren er meer activiteiten op ons sportpark.

Op dinsdag was er een bedrijven wedstrijd tussen Senbis en BasF. Senbis is de leverancier van de bio korrels op ons kunstgras. Ze organiseren jaarlijks een wedstrijd en wilden deze keer graag zelf voelen hoe het veld met de bio korrels speelde. Een leuke wedstrijd en gezellige 3e helft volgde.

Op woensdag en donderdag waren we gastheer van het Nederlands VO19 team welke in voorbereiding zijn op het EK in België. Er werd woensdagavond een besloten wedstrijd gespeeld tegen SV Meppen Vr1. Publiek was bij deze wedstrijd niet toegestaan (slechts een handje vol vrijwillgers en toevallige passanten waren aanwezig), omdat het een laatste test was voor het EK.

Op donderdagochtend werd er nog getraind alvorens de coach de definitieve selectie bekend maakte aan het team. Als dank voor het beschikbaar stellen van de accommodatie hebben we een wedstrijd faan, shirt met handtekeningen en verschillende KNVB artikelen gekregen.

Hopelijk mogen we het team (of een ander Oranje) nog een keer verwelkomen op ons sportpark en dan met een niet besloten wedstrijd.

En dan zaterdag 8 juli. Sc Erica – Fc Emmen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden sponsoren, vips, burgemeester en wethouder verwelkomt in de kantine. Onder het genot van een hapje en drankje en een kort gesprek met Fc Emmen trainer Fred Grim werd het een gezellige bijeenkomst.

Onder warm, maar goede omstandigheden mocht daarna onze selectie aantreden tegen Fc Emmen. Met ongeveer 1000 toeschouwers aan de kant werd het een leuke wedstrijd.

Gelukkig konden we, door Jori, ook nog een eretreffer scoren en werd de uitslag 1-5 in het voordeel van Fc Emmen.  Als club hebben we de complimenten ontvangen voor de goede organisatie. Veel dank is verschuldigd aan alle vrijwilligers die geholpen hebben. Zonder mensen te kort te doen, extra dank aan de onderhoudsploeg en de kantine commissie. De onderhoudsploeg heeft rondom de wedstrijd veel werk verricht op het sportpark en daarnaast, samen met de gemeente, er voor gezorgd dat het hoofdveld in perfecte staat is. Hier kunnen we het komende seizoen hopelijk veel profijt van hebben.

We hebben met elkaar de kracht van Sc Erica laten zien, zowel op als naast het veld. We hebben ons een goede gastheer getoond en op het veld hebben de spelers laten zien dat er het komende seizoen rekening gehouden moet worden met Sc Erica.

Voor nu wensen we u een fijne vakantie en graag tot eind augustus voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Het bestuur.