In memoriam Ginus Veenstra

28-06-2022

Afgelopen maandag bereikte ons het droevige bericht dat ons erelid Ginus Veenstra op 93-jarige leeftijd is overleden.  Ginus was ons oudste lid.

De heer Marginus Veenstra (roepnaam Ginus) werd geboren op 13 augustus 1928. Hij heeft duidelijk zijn hart verpand aan SC Erica en diens voorganger VV Erica, want samen met zijn vrouw Henny Lok en de kinderen Maja, Wietze en Martin heeft hij vele uren besteed aan Sc Erica. Hij begon zijn actieve carrière als voetballer op dertien-/veertienjarige bij VV Erica. In 1944/1945 werd Ginus eerste elftalspeler en is dit tot in de beginjaren zestig gebleven. Na de fusie met Ericase Boys werd hij in 1969 bestuurslid van SC Erica. Ginus bleef bestuurslid tot de eindjaren zeventig en werd daarna benoemd tot erelid van de vereniging. Ginus heeft ook nog 20 jaar de krijtlijnen op de velden van SC Erica getrokken.

Kort voor het 100-jarig jubileum overlijdt zijn vrouw, waardoor hij helaas tijdens de jubileum festiviteiten niet aanwezig kon zijn. Vanuit het bestuur hebben we hem toen nog een attentie gebracht als oudste lid van SC Erica. Een geschenk welke hij nog met veel plezier aannam.

We verliezen in Ginus een geweldig mens.

We wensen de familie en nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Namens het bestuur.