Corona update 28-11-2021

29-11-2021

Beste leden,

Door de hoge  corona cijfers zijn er afgelopen vrijdag nieuwe maatregelen bekend gemaakt door het kabinet. 

Vanuit de KNVB worden wij op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom de maatregelen.

Als bestuur van SC Erica proberen we jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. 

De komende drie weken, vanaf 28 november, moeten sportaccommodaties tussen 17.00 – 05.00 uur dicht zijn. Een harde klap voor onze sport, maar samen met de verenigingen zal de KNVB wederom verantwoordelijkheid nemen in het bestrijden van het virus.

Dit weekend, zaterdag 27 en zondag 28 november, mag er nog gevoetbald worden, zowel op het veld als in de zaal. De huidige corona regels zullen hier nog steeds van kracht zijn. Dit betekent:

  • Publiek is helaas niet welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders. Voor zaalvoetbal geldt dat de spelers ook een CTB verplichting hebben.

Vanaf 28 november 05.00 uur gelden de volgende regels voor de sport.

  • Na 17.00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn.
  • De zaalvoetbalcompetitie kan hierdoor geen doorgang vinden en wordt stilgelegd tot en met 19 december.
  • Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur (wedstrijd of training) is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Ter verduidelijking, dit mag dus niet plaatsvinden op de sportaccommodatie zelf.

Deze maatregelen van het kabinet gelden voor 3 weken en gelden in ieder geval tot 19 december 2021. Op dinsdag 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

Afhankelijk van de adviezen van de KNVB zullen wij kijken welke opties er zijn voor ons als vereniging.  Wat duidelijk is, is dat er vooralsnog niet getraind kan worden na 17:00 uur. Of er voor jeugd teams ruimte is om op een eerder tijdstip te trainen gaan we in overleg met de trainers bekijken.