Zwartemeerse Boys 2 - SC Erica 2 (zat)

donderdag 1 september 2016
Zaterdag speelde De Hoofdmacht zijn eerste wedstrijd van het seizoen en dat nog wel tegen Zwartemeerse Boys. In dit eveneens eerste, en als het even tegenzin laatste, wedstrijdverslag brengen we u op de hoogte van hoe die wedstrijd verliep.
De reis naar Zwartemeer verliep voorspoedig. Er waren meer auto’s dan spelers aanwezig, dus veel voetballers konden hun clubauto op de persoonlijke parkeerplaats van het sportpark laten staan. Dit leverde ook wat gemor op, want enkele spelers die hun zinnen al op de derde helft hadden gezet, moesten nu bij thuiskomst eerst naar huis om de fiets op te halen.

Geen ideale voorbereiding dus, maar toch begonnen de Paradepaardjes niet slecht aan de wedstrijd. Volgens coach Tim Abel was zijn team de eerste paar minuten zeker een tikkeltje beter dan de boys uit Zwartemeer. “Helaas pakten ze ons daarna op conditie”, analyseerde linksback Pietje P.

In de eerste helft kwam het gevaar vooral van Erica. Iemand ploegde het compleet hoofdveld om bij een vrije trap die op miraculeuze wijze toch bij iemand met een wit shirt in de vijandelijke zestien meter terecht kwam en zelfs het gevaar van Zwartemeerse Boys werd veroorzaakt door een Ericaan. Jörn R. Die ene met die handschoenen schrok zo dat hij iets moest doen, dat hij een simpele vangbal liet glippen. Gelukkig had hij nog net genoeg energie om de bal weg te tikken, anders zou de Hoofdmacht het seizoen begonnen zijn, zoals het vorige eindigde. Om te janken.

In de tweede helft zag het er opnieuw goed uit voor het Vlaggenschip van SC Erica. Beide ploegen kwamen eigenlijk niet aan aanvallen toe en dat betekent weinig lopen. Met de verzengende hitte in het tropische Zwartemeer en het totale gebrek aan conditie bij de Trots van de Drentse Zuidoost-hoek een fijne bijkomstigheid. Hoewel de einduitslag dit niet doet vermoeden, kwam Erica toch nog een keer aan scoren toe. Een vlammend schot van Paul B. werd gekeerd door de keeper. In de rebound leek zijn broer Wim 'De Reuze van de Kreuze' B. geen enkele poging te doen om een goal te maken, maar in de derde herkansing wist Marc 'El Slegro' S. de bal toch tegen de touwen te knallen. De grensrechter van dienst kreeg het daar zo warm van, dat hij zichzelf koelte toewuifde met de vlag. Dit werd door de scheidsrechter geïnterpreteerd als een vlagsignaal en hij keurde de treffer af. De Ericaanse withemden lieten dit foutieve besluit voor wat het was en besloten niet te protesteren. Daar was het immers veel te warm voor.

Niet veel later maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd en met een punt op zak konden de mannen van de Hoofdmacht, meer bezweet van het douchen dan van de wedstrijd, huiswaarts keren.