Zaterdag 31 oktober

zaterdag 31 oktober 2015
Erica D2 – Emmen D2  3-0
Man o man, wat een heerlijk weekend en wat een heerlijke overwinning van D2, maar nu loop ik op de zaken vooruit!
Vandaag van het D-day, want vandaag stond de topper Erica D2 tegen Emmen D2 op het programma. Emmen was de trotse ongeslagen koploper (alles gewonnen tot nu toe) en Erica D2 was de goede nummer 3 (een wedstrijd verloren).
De mannen van Erica D2 kwamen tot op het bot gemotiveerd het veld op. Ik zeg bewust mannen en geen jongens, want ze hebben gevochten als kerels, gestreden als tijgers en gewerkt als paarden. Zo nu is wel duidelijk denk ik hoe de instelling was.
Vanaf het 1e fluitsignaal ging het derbij. Emmen kreeg totaal niet de gelegenheid om op te bouwen, zelf niet eens de mogelijkheid om even rustig te bekijken hoe ze dit varkentje gingen wassen (want dat was vooraf vast en zeker de gedachte geweest) maar dat ging even mooi niet door. Ze werden zelf als varkentjes gewassen, en hoe. Er werd gestreden voor elke meter, en als Emmen al eens aan de bal was werden ze gelijk op de huid gezeten. Ze wisten duidelijk niet hoe hier mee om te gaan, dit waren ze duidelijk niet gewent. De 1-0 viel nog voor rust, de bal werd ingebracht in het strafschopgebied en na was gehussel en gefrussel kwam deze voor de voeten van de spits van Erica die vakkundig de 1-0 produceerde. Was dat even een meevaller! Was dat even een tegenvaller voor Emmen. De eerste helft was Erica duidelijk de bovenliggende partij en gingen ze verdient de rust in met een 1-0 voorsprong.
Bij Emmen was er in de rust vast stevig gepreekt want Emmen kwam scherper en fanatieker uit de kleedkamer. Erica stond dan ook het 1e kwartier van de tweede helft onder druk, niet dat er veel kansen kwamen, de paar spaarzame kansen die er waren werden goed onschadelijk gemaakt door de keeper van Erica. Het was de rechtsbuiten van Erica die Emmen definitief de nekslag toediende. De rechtsbuiten werd aan de rechterkant van het strafschopgebied aangespeelt en had maar een mogelijkheid om er wat van te maken. Op dat moment was er namelijk geen goede afspeelmogelijkheid en wat deed ie dus maar, van buiten de 16 schoot hij zo de bal links in de kruising, zo maar alsof het niks is!, Boem… Goal…de keeper van Emmen verbaast kijkend achterlatend!  De weerstand van Emmen was nu gebroken en ze werden niet echt gevaarlijk meer. Sterker nog, Erica scoorde zelfs de 3e nog, alhoewel, Erica scoorde niet, de keeper sloeg de bal in eigen goal (nog helemaal van de leg van dat schot in de kruising van even eerder).  De spelers van Emmen dacht dat de bal achter ging maar Erica dacht daar anders over (zie je, weer een voorbeeld van de sublieme wedstrijdinstelling). De bal werd nog voorgegeven en de keep sloeg de bal dus in eigen goal. 3-0 en dat was ook de eindstand. Na het laatste fluitsignaal was de blijdschap dan ook groot. Geen woorden maar daden, dat was vandaag de strijdkreet en was helemaal gelukt!
De Erica-supporters en spelers verkeerden in een roes van geluk en wilde nagenieten nog niet naar huis. Dat hoefde ook niet want na de wedstrijd wachtte er drinken en patat op de jongens (dank Tonnie en Bert) en werd er nog even nagenoten van deze prachtige overwinning!