Zaterdag 3 transfer nieuws

vrijdag 25 december 2015
Het voetbalseizoen nadert de winterstop en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier richting de tweede seizoenshelft. 
. In deze rubriek houden wij in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in januari wekelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

De transfer van Wesley Pilage heeft geen doorgang gevonden. FC Porto heeft aangegeven na intensief scoutingswerk toch meer vertrouwen te hebben in zijn broertje, Ruben Pilage.”Hij ziet er beter uit, heeft meer overzicht en zelfs met links is hij nog beter”, aldus de technisch directeur van FC Porto. De spelers van Zaterdag 3 hebben aangegeven alsnog het shirt met nummer 10 ritueel te willen verbranden.

Roelof Hofman en Wijcher Huls (FC Vastgeplaktaandetap) komen Zaterdag 3 niet versterken. Ze konden niet worden losgetrokken van de tap. #Flauw

Jorg ‘schenen’ Wendker heeft aangegeven eindelijk een basisplaats te willen veroveren bij het team van Sc Erica Zaterdag 3. Om dit te voor elkaar te krijgen heeft hij onlangs een pallet vol nieuwe schenen gekocht. Vermoedelijk komen deze schenen uit Hongarije, het land waar hij vorig jaar het merendeel van zijn geld, tijd en verstand heeft verbrast. Bij Wendker speelt na jaren nog steeds een bizarre vorm van steeds voorkomende mietjesscheenbeenbeschadiging op. De nieuwe schenen moeten kansen gaan bieden voor de blessuregevoelige speler. Het is overigens een bouwpakket. Wilt u kans maken op één van de vele uit Hongarije afkomstige bouwpakketscheenbenen van Jorg Wendker? Like dan onze facebookpagina! En misschien verrast hij u, tijdens de eerstvolgende wedstrijd na de winterstop, persoonlijk met een nieuw scheenbeen!

Niek Vinke maakt, na jaren de serie te hebben bewonderd op dvd, kans op een rol in de nieuwe serie van ’t Schaep: ’t Schaep naar de Kloten. Na jaren van oefenen heeft hij eindelijk de liedjes onder de knie. Hij gaat waarschijnlijk de rol van Ruige Richard vertolken, die moeilijk zijn handjes kan thuishouden.  Hij dient in deze serie dan ook veelvuldig zijn vrouw te moeten mishandelen. Wellicht valt de slechte conditie van zijn vriendin te herleiden uit het feit dat hij geen auditie hoefde te doen voor deze rol. Zijn vriendin durfde geen commentaar te geven.

Ook is er nieuws over Jasper van der Kolk, de ballenjongen van weleer. Hij heeft al jarenlang zijn talent niet tot uiting kunnen brengen en om zijn rentree te kunnen maken is hij opzoek naar een nieuwe knie. Heeft u iemand, of kent u iemand in uw buurt, die graag zijn of haar knie wil afstaan? Geef het dan nu door via de facebookpagina! Hij heeft aangegeven als tegenprestatie voor u te willen lassen.  #ikzouerdusnogmaarevenhéééélgoedovernadenkenalsikuwas

Het lijkt erop dat Nick Vegter zijn voetbalschoenen aan de wilgen gaat hangen. Hij gaat vermoedelijk proberen om zijn figuur van een jaar geleden weer terug te krijgen. Naar verluidt heeft hij onlangs onderhandeld om iets in de augurken te gaan doen. Zelf gaf hij al aan: “De verkoop van augurken daalt licht, mensen zijn er niet meer zo dol op. Omdat het tegenwoordig niet alleen maar draait om een goed product, lijkt het me handig om zelf ook weer op een pickle te gaan lijken. Hopelijk gaat dat de verkoop weer stimuleren.”  Zijn vriendin heeft via de het roddelblad Story aangegeven dat ze er niet van gediend is dat hij weer op een augurk gaat lijken. Zij pleit meer voor carrièreswitch naar één van de vele wokrestaurants in de gemeente, waar ze overigens al meerdere dagen per week vertoeven.

Johan Braam heeft aangegeven ontevreden te zijn over zijn rol in het team en dreigt nu met een transfer naar Ajax. Hij zou daar de Johnny Heitinga op moeten volgen. “Ik wilde iemand die midden in de groep stond, maar ja, ik had ook gehoopt dat hij meer zou kunnen spelen”, vertelt R. Braam in het Ericajournaal. “Maar hoe wij spelen, met veel ruimte in de rug, dat is lastig voor hem. Hij heeft de laatste jaren meer snelheid verloren dan ik had gedacht. Wij hebben nu heel veel snelheid achterin staan, dat is een wapen.”

Overigens wordt Roel Braam in verband gebracht om de nieuwe topman te worden bij de NS. De NS geeft aan mensen te zoeken van hun eigen kaliber. Na de afgelopen jaren Roel Braam veelvuldig te hebben geanalyseerd loopt hij op het veld tegen precies dezelfde problemen aan als de NS. De NS hoopt daarom snel tot een overeenstemming te komen. Een medewerker van de NS sprak onlangs: “Roel Braam is iemand die onze manier van werken begrijpt. Hij heeft de potentie op een goede topman te worden. Op het veld zie je continu een vertraging optreden wanneer hij een sprintje wil starten en zijn passes komen, net als de Fyra, nooit aan.” Via horen zeggen heeft Roel Braam er ook op aangedrongen om  Ivo Opstelten aan te stellen. Hij moet voornamelijk de persconferenties van een hoger tempo gaan voorzien.

John de Jong is in dat geval de voornaamste kandidaat om Roel Braam op te volgen als succescoach van Sc Erica Zaterdag 3. Door een chronische schouder uit de kom lukt het hem al jaren niet om zijn niveau te halen. Volgens ingewijden heeft hij alles in zich om een topcoach te worden. Echter heeft hij op de trainerscursus moeite met de mediatraining. Ondanks dat hij in deze richting heeft gestudeerd, blijft het lastig om de goede woorden te vinden tijdens de persconferenties. De Jong is gevraagd om een reactie, maar ehh... veel konden de journalisten er niet uit opmaken.

Bestuurlijk nieuws: Pedro Prinsen lijkt een gooi te willen doen naar het voorzitterschap van Sc Erica bij de volgende verkiezingen. Op dit moment heeft hij de portefeuille ‘seizoensgids’ onder zijn verantwoordelijkheid, maar hijzelf is ervan overtuigd dat hij meer kan betekenen voor de club. Voor Zaterdag 3 heeft hij laten weten met flink wat geld over de brug te willen komen. Nieuwe namen die worden genoemd wanneer hij zal aantreden zijn onder andere: Johnny Heitinga, Bruno. M. Indi, en Ruben Pilage. Het blijft echter de vraag of hij voldoende stemmen kan ronselen in dit corrupte wereldje.

Volgende week leest u waarschijnlijk een transfergerucht over Bart Sijbom (die onderhandeld op dit moment al met een bekende lantaarnpaalfabrikant), nieuwe transfergeruchten over Thijs de Middenvelder, die overigens in de verdediging speelt. En hoe gaat het verder met de kale plekken op het hoofd van Ruben Pals?

Wij wensen u fijne feestdagen!