Zaterdag 3 klopt De Weide!

maandag 7 september 2015
Zaterdagmiddag waren de strijders van het Zaterdag Drie(m) Team gereed voor een zogenaamde Clash of the titans

Het wedstrijdverslag ving aan op een bijzonder fraaie zaterdagochtend. Klokslag tien uur ging de wekker, er moest weer gevoetbald worden. Maar eerst nog van alles.

Eerst maar boodschappen halen, dus ik dapper naar de winkel voor een brood en andere voedingsmiddelen. Zie ik aldaar de scheidsrechter waardoor ik genoodzaakt was om voor het eerst die dag de term “hondenlul” uit te roepen. Maar dit geheel terzijde.

Zaterdagmiddag waren de strijders van het Zaterdag Drie(m) Team gereed voor een zogenaamde Clash of the titans. De weide Vijf stond op het programma. De groen-witte toppers uit Hoogeveen; “altijd lastig..” sprak leider/linksback Siebum. “...vooral het feit dat ze een aantal nieuwe aanwinsten hebben, kan ons parten spelen.”

Half 3 klonk het eerste fluitsignaal van scheidrecht Weering die geassisteerd werd door twee begaafde grensrechters. Het begin van de wedstrijd waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Tot een steekpass van O. Siebum de verdeging van Erica liet wankelen en de spitsen van De weide reageerden attent en wisten door een goede breedtepass, gelegenheidskeeper R. Braam te passeren. 0-1 achter, met gelukkig nog 65 minuten te spelen. Maar het team heeft voor hetere vuren gestaan.

Na een goede loopactie van Pilage trok hij een groot gat voor Pals die de bal terug kon leggen op Kerkdijk, die de bal genadeloos langs de doelman in het net schoot. Vijf minuten voor de rust met 1-1 op het scorebord. De volgende vijf minuten waren de beide teams zichtbaar vermoeid. Tijd voor thee.

In de rust werd er gewisseld. Vinke begon aan zijn wedstrijd en kwam links op het middenveld te voetballen. Braam zag een opening en gaf een lange bal naar voren. Pals nam na een sterke loopactie de bal onder controle en schoot veilloos tussen de palen. Erica was als een ander team de kleedkamer uitgekomen. Kwam dit door de wissels? Ik zeg: ’Ja!’ na een matige voorzet van O. Siebum, die een matige wedstrijd speelde, kopte Vinke de bal richting de kruising. Maar de keeper van De weide wist de bijna onhoudbare bal te keren.

Even later wist Horstman de bal langs de keeper te sturen nadat een zinderende steekpass van Vinke hem een-op-een op de keeper zette. 3-1 voor. Toen was het hek van de spreekwoordelijke dam. Niet veel later veroverde A. Braam de bal en gaf de bal aan Pals die voor zijn tweede tekende. A. Braam Beschreef het als: “Moeilijke assist, makkelijke goal. 4-1, zo simpel is het”

De 5-1 zal niet lang op zich laten wachten na een voorzet van Maatje wist A. Braam de bal binnen te schuiven. Dit werd goed gevierd door de doelpuntenmaker. Zelfs zo duidelijk dat de supporters van De weide, die thuis waren gebleven, dit nog hebben gehoord.

Om het publiek te vermaken schoot Maatje de bal strak in de hoek na een goede actie van Kerkdijk. Die de bal kundig voor de voeten van Maatje kreeg. 
6 tegen 1 en dit betekende ook einde wedstrijd. Al met al een geslaagde middag voor Erica. Dit werd goed gevierd met een hapjesschaal en Kerkdijk-bier.

Onterecht Motm: Johan Braam
Onterecht pollepel: Niek Vinke