Zakelijke overwinning SC Erica op Steenwijkerwold.

vrijdag 30 oktober 2015
Op donderdagavond 29 oktober stond de bekerwedstrijd Sc Erica – Steenwijkerwold op het programma. 
Het betrof een wedstrijd in de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi. Tegenstander van de avond Steenwijkerwold komt uit in de 4e klasse A en dus was het vooraf al wel bekend dat de mannen van Arthur van der Veen en Jan Jeuring favoriet waren om de volgende ronde te bereiken.
De volgende 11 namen vormden de basisopstelling:


Om exact 20:00 uur werd er afgetrapt door de gasten uit Steenwijkerwold,  en al snel waren de intenties van beide ploegen duidelijk. Erica probeerde in balbezit een hoog tempo te hanteren, en de gasten probeerden de “pot” dicht te houden.
De eerste noemenswaardige kans deed zich voor in de 8ste minuut. Roy Jagt besloot de keeper eens van afstand te testen, en dit bleek een goed idee. De keeper kreeg de bal niet klem en voor de rebound was Michel Overweg er als de kippen bij. Helaas voor hem stond hij buitenspel en ging deze kans verloren.
Toch kwam de equipe uit Erica op voorsprong. Het was de 16de minuut waarin Roy Jagt een vrije trap vanaf de rechterkant het strafschop gebied in bracht, hier bleek Michel Overweg zich goed te hebben  opgesteld en kopte de 1-0 tegen de touwen.
Na dit doelpunt werd de wedstrijd er niet beter op. Erica had moeite om opening te vinden in de defensie van Steenwijkerwold.  Doelman Gebbeken had tot de 38ste minuut een avondje vrijaf. Helaas werd het geen “ Clean sheet” wedstrijd voor hem. Na slordig balverlies werd de spits van Steenwijkerwold in stelling gebracht en met een hard schot bracht hij de stand op 1-1.
Nu was iedereen bij Erica ervan doordrongen dat er nog wel even wat gebeuren moest, het tempo werd weer opgeschroefd en dit leidde nog voor rust voor een hernieuwde voorsprong. Na een goede uitbraak over de rechterkant kwam de bal bij Roy Jagt terecht. Met een goede “ pegel”  in de linkeronderhoek zette hij de stand op 2-1. Dit bleek tevens de ruststand.
SC Erica kwam ongewijzigd uit de kleedkamer, en direct vanaf het begin was het duidelijk dat men het publiek op meer doelpunten wilde trakteren. Direct in de eerste minuut van de tweede helft was het de snelle Pelle Bos die zijn tegenstander er uit sprintte echter was zijn voorzet te scherp voor de meegelopen spitsen.
Het bleef lastig voetballen voor de plaatselijke SC, Steenwijkerwold probeerde het spel waar mogelijk te vertragen om zo een grote uitslag te voorkomen.
In de 66ste minuut besloot trainer van der Veen de jarige Jeroen Berends te vervangen door Joost Rolink, deze nam het plekje achterin van Peter Oost over, zodat laatst genoemde op het middenveld erbij kwam.
De wedstrijd was alweer belandt in de 68ste minuut toen Torenbosch erachter kwam dat zijn naam nog niet op het scorebord stond, en besloot dus maar om een actie te maken. Schijnbeweging, tempo versnelling, naar binnen draaien, en onberispelijk in het linkerhoekje. Keurige actie en daarmee kwam de stand op 3-1 in het voordeel van de thuisploeg.
De trainer besloot om al zijn wissels toe te passen en het was in de 81ste minuut dat Patrick Bruins het veld in kwam voor Niels Wellen, en in de 82ste minuut kwam Mark Oldenburger voor Michel Overweg.
De eindstand werd in de 90ste minuut bereikt. Het was Oldenburger die de bal verovert op het middenveld. Na een 1-2’tje met Roy Jagt kwam zijn voorzet voor de voeten van Torenbosch. Deze faalde niet en zo werd het 4-1 voor SC Erica.
Het gewenste resultaat werd zo behaald, een keurige overwinning maar de focus kan direct worden verlegd naar aanstaande zondag. Dan staat op sportpark “ de Veenschappen” de derby tegen vv Emmen op het programma.
Tot dan!