WKE D1G – Erica D2 0-2

zondag 15 november 2015
Zaterdag 14 november stond de “clash”  tegen WKE D1 op het programma. 
Dat het een “clash” betrof zag je onder andere aan de aanwezige pers. Er waren fotografen aanwezig en er werden zelfs videoopnamen gemaakt. Dus zondagavond  allemaal kijken om 07.00 uur studio sport. Dan zie je in ieder geval ook een keer leuk voetbal!
Maar WKE D1 dus, voetballen tegen WKE beloofd altijd spektakel, en dat was het nu ook weer. De wedstrijd begon om half elf en Erica was vanaf het eerste moment beter, wel waren de jongens iets wat geïmponeerd door WKE (of door de naam wat WKE heeft) maar ze begonnen veelbelovend. WKE deed niet veel meer dan verdedigen en Erica viel aan, viel aan en viel aan. Ik denk dat het balbezit zon beetje 80% voor Erica was en 20% voor WKE. Maar toch viel er geen doelpunt. WKE verdedigde goed en werd hier en daar door wat geholpen door de grensrechter die zijn verkeerde bril op had. Want hij zag veel vaker buitenspel dan de rest van de aanwezigen. Maar goed, daar moet je mee leren leven als je daar voetbalt. Erica viel dus aan en WKE verdedigde. Heel af en toe kwamen ze eruit en dat werd wel meteen gevaarlijk, maar de keeper van Erica was goed bij de les en hield goed zijn doel schoon.
Bij de rust was het nog 0-0 en na de rust ging het op dezelfde manier verder. Het duurde zo lang dat de goal viel dat de toeschouwers (en de aanwezige pers) vreesde dat de ouwerwetse voetbalwet opging (die luidt: als de ene ploeg constant in de aanval is, dat de verdedigende ploeg er 1x  goed uitkomt, scoort en de wedstrijd dan met 1-0 wint). Maar die vlieger ging nu lekker even niet op. WKE voetbalde erg fysiek en een aantal jongens van ons liepen een paar rake tikken op. Op dat moment kun je 2 dingen doen, gaan zeuren tegen de scheidsrechter en zielig gaan lopen doen of nog een tandje erbij en wraak nemen op de enige juiste manier. Maar goed, 10 minuten voor tijd opnieuw een goede aanval van Erica, de linksbuiten kreeg een tik en voelde pijn en werd boos…, maar boos op de goede manier, want na een prima actie in de 16 schoot hij de bal onhoudbaar in de kruising! Boem..0-1! Zal het dan toch gaan lukken? WKE begon nu toch een beetje zenuwachtig te worden. Zal hun tactiek dan toch niet slagen? Nee dus, want omdat WKE nu wel moest aanvallen ontstond er meer ruimte en daar maakte Erica koelbloedig gebruik van. 5 minuten voor tijd een goed uitgespeelde aanval over vele schijven (WKE werd helemaal duizelig getikt) en de 0-2 lag in het mandje. Toch duurde de wedstrijd nog wat langer dan die oorspronkelijke 5 minuten maar de scheidsrechter zal wel blessuretijd, extra tijd, verloren tijd en weet ik niet wat voor tijd nog meer bijgeteld hebben. Maar een zeer mooie overwinning voor Erica D2 is een feit  en zo blijven ze meedraaien in de bovenste regionen!