Winst voor SC Erica A1

zondag 22 maart 2015
Erica. Trainer Freddy Maatje voorspelde een overwinning voor SC Erica. Om 5 minuten over half drie floot scheidsrechter R. Boxem af voor de wedstrijd SC Erica A1 tegen Beilen A1. Het toegestroomde publiek wilde vandaag wel weer eens een overwinning zien.
Erica probeerde via combinatie voetbal het spel te maken. Er werd veel door de midden gespeeld waardoor Beilen gemakkelijk kon verdedigen. In de 30e minuut werd er een aanval over links opgezet. Aanvaller Erwin Ensink haalde ter hoogte van de 16 meter lijn met zijn linkerbeen uit. De bal leek recht op de keeper te gaan maar ging opeens zwabberen. De keeper van Beilen verkeek zich en de bal vloog tegen het net aan 1-0.

Tweede helft.
Trainer Klok had besloten om Tom Rengers te wisselen voor de talentvolle B speler Pelle de Vries. Het wedstrijdbeeld werd rommelig. SC Erica was vastbesloten om de voorsprong te houden. Van mooi voetbal was geen sprake meer. Veel lange ballen en wanneer Beilen in de aanval kwam werd de bal over de zijlijn geschoten. SC Erica kreeg geen kansen meer. In de 65e minuut werd Jamienco van Veen ingebracht voor Dylan Sijmons. Beilen werd sterker, de aanvallers Sander en Sander kregen goede kansen. Jeroen Berends redde Erica tot twee keer toe door de bal van de lijn te werken
Door deze overwinning komt Erica op gelijke hoogte met Beilen. Met nog een aantal wedstrijden te gaan hoopt SC Erica degradatie te ontlopen.