Wedstrijdverslag van een moeder

zaterdag 31 oktober 2015
Het betreft hier de wedstrijd SC Erica D1 Vs. SVV'04 D1
Vanochtend was de wedstrijd van D1 tegen onze zuiderburen, Schoonebeek. Ik had mij voorgenomen om deze wedstrijd op tijd te komen…. Niet gelukt. Eerst nog even snel langs de winkel, toen kreeg ik nog een telefoontje en bij het uit de auto stappen keek ik op de app en zag dat het al 2-0 was. Sorry jongens die hem hebben gezet, ik kan het niet navertellen hoe jullie ballen vast en zeker mooi in het net van de tegenpartij terecht zijn gekomen.
Snel ben ik naar het veld gelopen waar de wedstrijd was. Ik was er net, stond met de rug naar het veld omdat ik dan beter de andere moeders gedag kon zeggen toen er weer een doelpunt  viel. Ik keek om en zag dat mijn eigen zoon gefeliciteerd werd. Shit, ook niet gezien. Ik krijg thuis vast de vraag of ik het doelpunt gezien had. Wat moet ik dan zeggen? De voetbal moeder naast mij zei lachend dat hij wel in de herhaling te zien zal zijn.
Mijn tweede voornemen voor vandaag…. De wedstrijd afkijken. De jongens speelden goed. Met flitsend combinatiespel en veel positiewisselingen werd SVV helemaal zoek gespeeld. Na de rust moest ik wel goed kijken of ze met de punt naar voren of met de punt naar achteren voetbalden. Al snel had ik het door en kon ik mij weer focussen op het dynamische spel van onze jongens.  Zoals bij een ieder de gedachten tijdens het kijken wel  eens van het voetbal afdwalen, gebeurde dat nu ook. Het gesprek met de voetbalmoeders ging over andere onderwerpen waarbij ik weer niet goed oplette wat er op het veld gebeurde. De wedstrijd werd afgefloten en mijn zoon lag op het veld. Hij bleef wel erg lang liggen op dat natte gras. “Dat is koud jongen, ga nu staan”. Hij werd van het veld gedragen naar de kleedkamer. Mijn tweede voornemen van vandaag, het afkijken van de wedstrijd, is weer niet gelukt.
Toch heb ik de eer om dit weekend de SC Erica kleuren vaak in handen te hebben….. de kleding tas staat hier in huis en de wasmachine draait!
Trouwens niet geheel onbelangrijk, ze hebben met 4-0 gewonnen en staan bovenaan!
Volgens voetbal.nl, de app die ook deze moeder op de telefoon heeft, ja ja, moeten ze volgende week tegen de nummer twee. Dat wordt vast een spannende pot.
Fijn weekend allemaal.