Wedstrijdverslag Sc Erica JO17-1 tegen SVV JO17-1

vrijdag 13 september 2019
Omdat alle weekenden tot aan de competitie start volgepland zijn met bekerwedstrijden is er dit jaar weinig ruimte voor oefenwedstrijden. Wij als begeleiding van de JO17 hebben er daarom voor gekozen om de beker ook mede als oefenwedstrijden te zien.
Door deze keuze worden de jongens van de JO17-1 geconfronteerd met andere speelstijlen dan zij gewend zijn en dit is soms zichtbaar in de wedstrijden.
Met de wetenschap dat SVV de eerste wedstrijd heeft gewonnen van Klazienaveen is voor deze wedstrijd gekozen voor een 4-4-2 opstelling met een ruit op het middenveld en veel diepgang aan de zijkanten. De opdracht was om compact te spelen bij balverlies en bij balbezit snel de ruimte te zoeken over de vleugels.
Zover de theorie en dan begint de wedstrijd…….
Na 15 seconden spelen komt ons centrale middenveld in balbezit en speelt, zoals afgesproken, de bal de ruimte in over de linkerkant. Jesper is zijn tegenstander te snel af en geeft voor op de meegekomen Joery die vervolgens beheerst de bal binnenschiet. 20 seconden gespeeld en 1-0 voor en ook nog op de manier zoals wij voor ogen hadden, wat een topteam!
Een paar minuten later komt het eerste schot van SVV van grote afstand op onze goal en Sam besluit SVV ook een kans te geven en schiet de bal in eigen doel. Een paar minuten laten komt de tweede bal van SVV richting ons doel en de verdediging besluit om heel goed te kijken hoe een speler van SVV de bal gaat binnenkoppen. 1-2 achter na 10 minuten spelen. Gelukkig is er nog ruimte voor verbetering ????
Vanaf de kant zien wij dat het voor een aantal jongens nog lastig is om in dit systeem te spelen maar wij zien ook dat het steeds beter begint te lopen. Wij beginnen makkelijker te voetballen en steeds meer kansen te creëren helaas zonder te scoren. Als het dan niet uit een aanval kan dan moet het maar uit een corner. Tom kopt de bal keurig binnen bij de tweede paal en de stand is weer gelijk.
Het laatste kwartier voor de rust speelden wij bij vlagen prima voetbal. Wij hielden balbezit en bleven de diepte zoeken wat resulteerde in een goal van Jesper dus wij stonden weer voor. Na een lange bal van Lars tikte hun verdediger de bal over zijn eigen uitgelopen keeper dus 4-2. De 5-2 kwam ook nog voor rust. Hun keeper nam teveel tijd en onderschatte de snelheid van Jesper. Nadat Jesper hem de bal had afgepakt haalde de keeper hem neer in de 16 dus een strafschop die feilloos door Tom werd ingeschoten. Wij gingen de rust in met een 5-2 voorsprong en een goed gevoel.
Na de rust 4 wissels waardoor het team opnieuw moest wennen en dit resulteerde in een minder goede helft zonder daarbij in de problemen te komen. Milan kopte nog een afgeslagen bal binnen en Jarno nam een bal keurig op zijn bovenbeen een en volleyde de bal over de keeper in het doel. 7-2 einduitslag, 3 punten in de zak en bij vlagen prima spel met ook nog voldoende mogelijkheden om nog beter te kunnen spelen.