Terechte overwinning Sc Erica 2 op GVAV (update foto's)

zondag 16 september 2012
Na vorige week verdient te hebben gewonnen, moest de equippe van Johan Oldekamp ditmaal aantreden tegen de bezoekers uit Groningen-stad; GVAV.
Doormiddel van vroeg druk zetten en door feller & scherper in de duels te zijn werd er al snel een goal afgedwongen. Jan-Willem “JW” Beukers kwam voor de keeper te staan en faalde niet in de afronding.

Al snel volgde een 2e goal. Récardo “Rieksie” Bruins kwam er aan de rechterkant door en behield het overzicht. Hij zag aanvoerder en rechtsback Wilco van der Kolk mee opkomen en speelde hem de bal in. De aanvoerder kon niet voor de bal wegkomen en schoof de bal in de rechterhoek.

Tenslotte zorgde JW voor een comfortabele 3-0 ruststand, na goed doorgaan van de van Erica ‘86 overgekomen middenvelder Patrick “Patje” Bruins, kon hij de bal listig over de keeper spelen.

Na de theepauze, waarin er geen mutaties waren aangebracht, volgde al snel de 4e goal van Rieksie. Hierna leek Erica de smaak te pakken hebben gekregen en werd er ook een 5e doelpunt toegevoegd aan het totaal. Arno Boorsma kreeg de bal en kapte rond de 16 naar binnen en schoof de bal in het mandje.

Hierna verslapte de ploeg en werd, na dom gepingel, de 5-1 ingeluid. Even leek GVAV de geest weer te krijgen wat resulteerde in de 5-2. Gelukkig rechte Erica de rug en maakte Rieksie zijn 3e van de middag.

De weerstand bij GVAV leek geknakt wat overging naar irritatie. Nadat de nummer 3 al een keer bespaard was gebleven van een 2e gele kaart, bleek het kwartje nog niet gevallen. Na wederom een overtreding te maken zonder dat de bal in de buurt was had de scheidsrechter er genoeg van stuurde hem met rood van het veld.

Erica profiteerde hiervan door de inmiddels ingevallen Ruben Pals vrij voor de keeper te zetten, maar hij faalde in de afronding. Door oplettendheid van Nick Prinsen mocht hij zijn optreden belonen met een goal, door in de rebound de bal binnen te schieten.

Door deze overwinning stijgt Erica weer een plaatsje en kan het hopelijk omhoog kijken.

- Willie Wartaal

Klik hier voor foto's