Sc.Erica verliest topper van FVC

maandag 15 oktober 2012
Sc.Erica heeft in de topper tegen FVC geen punten kunnen pakken, er werd met 0-2 verloren
Het begin van de wedstrijd was voor Sc.Erica, zo schoot Robert Torenbosch voorlangs en kon Martin de Roo zijn kopbal niet genoeg richting meegeven.
Een vrije schop van Kelvin Jager werd door iedereen gemist en kon ternauwernood uit de hoek worden getikt door de doelman van FVC.
In de 18e min kwam FVC volledig onverwachts op voorsprong, de bal werd achterin niet goed weggewerkt en kwam voor de voeten van FVc-er Tankink, die doeltreffend uithaalde 0-1.
Even later werd FVC nog steviger in het zadel geholpen, door een misverstand in de verdediging kreeg Hoen een buitenkansje die hij zich niet liet ontgaan 0-2.
Verder had Fvc-er Seinstra geluk dat de scheidsrechter coulant was, hij kreeg slechts geel voor een forse charge op Roy Lit.
De coulance van de scheidsrechter was voor rust nog niet op, doordat hij een handsbal in het strafschopgebied van FVC over het hoofd zag.

Na de rust moest het dus gebeuren, maar diende men ook rekening te houden met de snelle voorhoede van FVC.
Kansen kwamen er zowel voor Sc.Erica als voor FVC. Zo kregen Niek Klok, Norman Loves en Kelvin Jager kansen op de aansluitingstreffer.
FVC kreeg kansen doordat doelman Lubbe een terugspeelbal liet lopen en Tankink die naast schoot.
Een afstandsschot van Roy Jagt werd door de voortreffelijke doelman Schaafsma uit de bovenhoek geranselt.

Sc.Erica probeerde de druk op te voeren en kreeg via invaller Jorik beukers nog goede mogelijkheden. Zo kopte hij een voorzet van Kelvin Jager uit het doel in plaats van erin, zag hij een inzet gekeerd door de doelman en schoot nog eens rakelings naast.

De wedstrijd kreeg in blessuretijd nog een vervelend slot door een opstootje tussen Norman Loves en Tavares van FVC, wat Norman nog rood opleverde. Hierna ontstond de nodige chaos en kreeg deze wedstrijd die 90 min sportief verliep een eind die beide ploegen onwaardig is.

Het Legioen.
klik hier voor de foto`s