Sc Erica verliest haar 1e oefenwedstrijd.

maandag 6 augustus 2012
Sc Erica zou eerst oefenen tegen Hoogeveen. Maar Hoogeveen kon door vakanties en blessures geen elftal op de been brengen. Gelukkig kon er nog een wedstrijd tegen hoofdklasser MSC Meppel worden geregeld. De Wedstrijd ging met 3-1 verloren.
De 1e oefenwedstrijd werd onder warme omstandigheden gespeeld op het kunstgras van MSC. De grasvelden waren door de gemeente nog niet vrijgegeven.  Sc Erica kon beschikken over 18 spelers en  alle spelers speelden minimaal een helft.

MSC liet in het begin zien dat ze een klasse hoger voetballen. Er werd gelijk druk naar voren gezet. Dit resulteerde niet veel later in een 1-0 voorsprong voor MSC. Na het doelpunt begon SC Erica beter mee te voetballen en kreeg een paar kansen op de gelijkmaker. Halverwege de eerste helft scoorde Robert Torenbosch de 1-1. Na een goede voorzet werd deze door de keeper van MSC slecht weg gewerkt. Torenbosch Schoot de bal vanaf elf meter tegen de touwen. Vlak voor rust maakte MSC de 2-1 na een fout van keeper Lubbe.

In de tweede helft werd bijna het hele elftal gewisseld. Sc Erica voetbalde aardig mee met MSC en kreeg ook weer een aantal kansen. Maar het was MSC die de 3-1 maakte. Na een vrije trap werd de bal binnen gekopt.  In de 80ste minuut begon het weer om te slaan. Na een bliksemflits en een harde knal besloot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd te fluiten.
Volgende week neemt Sc Erica deel aan het Twentse Rostoernooi.