Sc Erica speelt gelijk tegen Fc Meppel

maandag 27 augustus 2012
Sc Erica heeft haar tweede wedtrijd met 2-2 gelijk gespeeld tegen zaterdag 1e klasser Fc Meppel.
Sc Erica moest zaterdag om 17.00 uur aantreden tegen Fc Meppel voor de beker. Bij winst had Sc Erica zich geplaatst voor de volgende ronde. De ploeg van Andre Mulder bleef steken op een 2-2 gelijkspel.

Fc Meppel begon beter aan de wedstrijd en dicteerde het spel, maar het was Sc Erica die de eerste kans gelijk raak schoot. Robert Torenbosch kreeg de bal van Niek Klok en schoot de bal in de verre hoek. Na het doelpunt had Sc Erica het iets betere van het spel. Maar het was Fc Meppel die via Willem Assies op gelijke hoogte kwam. De eerste helft werd gekenmerkt door veel strijd en vele foute passes.

Na rust kwam Fc Meppel, na een makkelijk gegeven strafschop op en 2-1 voorsprong. Na het doelpunt ging Sc Erica alles op niks spelen. Dit leverde de 2-2 op. Het leek er op dat de scheidsrechter zijn eerdere fout wilde herstellen (strafschop FC Meppel) en gaf Sc Erica wel heel gemakkelijk een strafschop. Peter Oost schoot de bal feilloos binnen. In het laatste kwartier waren er voor Sc Erica nog een paar kleine kansjes, maar er werd niet meer gescoord.

Door het het verlies van Hoogeveen tegen KHC is Fc Meppel zeker van de volgende bekerronde. Sc Erica en homaken dinsdag uit wie van deze twee door gaat naar de volgende ronde. De wedstrijd begint om 19.30 uur en wordt gespeeld op het nieuwe complex van Hoogeveen.