Sc Erica maakt het zich weer onnodig moeilijk (update foto's)

zondag 9 september 2012
Sc Erica maakte het zich na de blamage van vorige week nu in de 2e competitiewedstrijd tegen Annen weer onnodig moeilijk, maar kwam na 90 minuten nu wel als winnaar van het veld.
Sc Erica begon zeer sterk met goed combinatiespel, wat al na enkele minuten resulteerde in een geweldige kans van Norman Loves, maar deze faalde oog in oog met de keeper van Annen. Sc Erica bleef de bovenliggende partij en kon het overwicht nu wel omzetten in een doepunt, doordat Martin de Roo een hoekschop genomen door Kelvin Jager van dichtbij goed afronde 1-0. Annen was in deze fase totaal niet gevaarlijk en voor Sc Erica was het zaak om het overwicht verder uit te breiden.
 
De 2-0 was eigenlijk een logisch gevolg, Kelvin Jager verschalkte de doelman van Annen door een vrije trap fantastisch bij de 1e paal in te schieten. Annen leek rijp voor de sloop maar werd door Sc Erica weer in het zadel geholpen, door achterin geweldig te lopen klungelen en zodoende de 2-1 om de oren te krijgen. In plaats van een geruststellende voorsprong bij rust was er nu maar een marge van 1.
 
Na rust zou Annen alles op alles zetten om nog een goed resultaat af te dwingen, maar de 1e kans was voor Kelvin Jager die met een bekeken bal van grote afstand de keeper bijna verschalkte. Annen werd steeds gevaarlijker en het spel golfde veel heen en weer. De gelijkmaker 2-2 kwam na balverlies voorin en het snellere omschakelen van Annen, daar waar het al beslist had moeten zijn kon het nu alle kanten op.
 
Kansen waren er ook nu voor Sc Erica maar het ontbrak aan de juiste scherpte. Toen iedereen al rekening had gehouden met een gelijkspel mocht Kelvin Jager nog een vrije schop nemen, hij bracht deze heel scherp in het strafschopgebied en Jorik Beukers verlengde de bal zodat deze onhoudbaar in de benedenhoek belandde  3-2. Een zwaarbevochten overwinning, die eigenlijk al voor rust binnen had moeten zijn, kwam zodoende bij de ploeg die er het meest aanspraak op maakte.

Een nog niet tevreden Legioen

Klik hier voor de wedstrijdfoto's