Sc.Erica doet uitstekende zaken tegen FC.Wolvega (update foto's)

zondag 23 september 2012
Sc.Erica heeft zichzelf een heel goede dienst bewezen door de koploper in de 1e klasse F FC.Wolvega met een 4-0 nederlaag naar huis te sturen.
Voor dat het duel begon werd het aanwezige publiek al op z`n wenken bediend doordat pupil van de week Bram Kuipers de doelman van Wolvega met een schitterende lob het nakijken gaf.

In het begin van de wedstrijd liet Wolvega zien dat het niet voor niets boven aan staat in de 1e klasse F. De fysiek sterke ploeg uit Wolvega kreeg vooral in het 1e half uur een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar vond doelman lubbe op hun weg. Sc.Erica kwam voor rust toch op voorsprong nadat een scherp genomen vrije schop van Rick Tubben bij de 2e paal door Martin de Roo werd binnengetikt.

Vrijwel gelijk hierna werd Rick Tubben diep gestuurd maar werd door de laatste man onderuitgetrokken, dit leverde Sc.Erica een vrije schop op en tot ontzetting van Wolvega hun speler rood. Deze beslissing werd door Wolvega fel aangevochten, wat hun ook nog weer een gele kaart opleverde. De toegekende vrije schop werd door Kelvin Jager schitterend in de bovenhoek geplaatst, maar werd even zo schitterend gepakt door de doelman.

De 2e helft was amper begonnen of Gerwin Duursma speelde de vrij staande Normen Loves aan, die alleen voor de keeper op de paal schoot, de terugspringende bal werd door Kelvin Jager onberispelijk binnengeschoten 2-0. Vlak hierna werd de partij beslist doordat Roy Jagt een vloeiende aanval over rechts voorgaf op Kelvin Jager, die zijn 2e goal maakte en de 3e voor Sc.Erica 3-0.

Hierna kreeg Sc.Erica nog goede mogelijkheden om de score uit te bouwen, zo werd er een glaszuivere goal van Niek Klok afgekeurd en schoot niek ook nog eens op de paal na een mooie combinatie door het centrum. De eindstand werd bepaalt door Rick Tubben, die mocht binnentikken nadat Normen Loves in het strafschopgebied een tegenstander het bos in stuurde en beheerst teruglegde. Na dit doelpunt vond Sc.Erica het wel welletjes, Wolvega kreeg ook nog een aantal kansjes maar de wedstrijd was gespeeld.

Al met al een mooie wedstrijd, die toch enigzins werd ontsierd door de vele vaak onnodig gegeven kaarten, waarvan Wolvega zelfs na het laatste fluitsignaal nog èèn kreeg toebedeeld.

Het Legioen

klik hier voor foto's