Sc.Erica de gelukkigste in matige derby (update foto`s).

zondag 7 oktober 2012
Robert Torenbosch was het goudhaantje voor Sc.Erica in deze enig overgebleven zuid-oost drentse derby in de 1e klasse F

Velen hadden reikhalzend uitgekeken naar deze derby tussen v.v.Emmen en Sc.Erica, zij kwamen echter bedrogen uit want de wedstrijd was van een matig nivo.
Voor de  rust waren de kansen aan beide kanten zeer sporadisch. Alleen Roy Lit werd op rechts door Peter Oost vrijgespeeld en zijn scherpe voorzet schampte de lat. Rick Tubben scoorde nog in buitenspelpositie, waar hij de niet buitenspel staande Niek Klok het karwei beter had kunnen laten afmaken.
Gele kaarten waren er voor rust voor Roy Lit en Mervin Prenger van Emmen. Dezelfde Prenger kreeg in de 45e min zijn 2e gele kaart voor een pittige overtreding op Roy Jagt en kon inrukken.

Na rust wilde trainer Andre Mulder er vol de druk op zetten en bracht met Hidde Rog een extra aanvaller.
In het vervolg kreeg Robert Torenbosch een mooie gelegenheid, doch zijn lobje was te slap. Na dik een kwartier kreeg ook Roy Lit zijn 2e gele kaart en zo werd de overtal situatie weer teniet gedaan. 
Robert Torenbosch werd nogmaals in de gelegenheid gesteld om van 20 m hard uit te halen, zijn inzet werd keurig uit de hoek getikt door de doelman van Emmen.
Ook Emmen kreeg nog een grote kans, de snelle Caria werd de diepte ingestuurd, maar zijn inzet ging net voorlangs. Zo leek deze derby op een bloedeloze 0-0 te eindigen, echter het laatste woord was dan toch nog voor Sc.Erica.
De ingevallen Jorik Beukers kreeg de bal aangespeeld en legde terug op Norman Loves. Norman speelde Robert Torenbosch in het strafschopgebied aan, en hij kapte behendig zijn tegenstander uit en knalde de bal onhoudbaar in de kruising.

Zo gingen in deze matige derby de 3 punten toch nog mee naar Erica, waar iedereen al met een puntendeling rekening had gehouden. Zo blijven de mannen van trainer Andre Mulder in het spoor van koploper FVC uit Leeuwarden, de club die as zondag te gast is op Erica.

Het Legioen.
klik hier voor de foto`s