Sc Erica 2: eerste puntenverlies

dinsdag 1 oktober 2013
Afgelopen zondag stond voor Erica 2 de wedstrijd tegen Raptim 2 op het programma. Wedstrijden tegen Raptim 2 zijn voor Erica 2 altijd lastige wedstrijden gebleken, zo ook nu.
Beide teams hadden voor het begin van de wedstrijd 9 punten uit drie wedstrijden, dus er stond al direct wat op het spel, de koppositie. 
 
De wedstrijd was nog maar vijf minuten bezig of er ontstond een ongelukkige situatie in het zestien metergebied van Erica. Een lange bal van een Raptim speler viel over de verdediging van Erica heen. Peter Stegen gleed naar de bal, maar dit deed een raptim speler ook. Hierdoor kwamen zij in botsing, waarbij Peter knock out ging. Rik Rolink probeerde de bal ondertussen nog voor de lijn weg te werken, hetgeen niet meer lukte. Na vijf minuten stond Erica dus met 1-0 achter.
 
Hierna moest Peter geblesseerd het veld verlaten, waardoor Rik Rolink onze keeper werd. Wilco van der Kolk nam de plaats rechtsachter in.
 
Net als Peter, was de rest van Erica ook even van slag. Pas na een kwartier / twintig minuten begonnen we beter te voetballen, maar creëerden we weinig kansen. In de eerste helft viel er voor Erica slechts één grote kans te noteren. Jorik Beukers kwam één op één met de keeper, maar helaas voor Erica werd dit duel door de keeper van Raptim gewonnen. Erica had wel meer balbezit dan Raptim, maar dit leverde niets op. Raptim werd in de eerste helft ook niet echt gevaarlijk meer, mede doordat Rik als “vliegende keep” goed mee deed.
 
Na de rust werd door Gerwin Duursma aangegeven dat er van achteruit meer doorgestapt moest worden, zodat we meer druk naar voren konden geven. Dit werd ook veelvuldig gedaan, wat veel balbezit opleverde, maar wederom niet tot uitgespeelde kansen leidde. De voor Ruben Pals ingevallen Ricardo Bruins slalomde zich nog wel een aantal keer langs de verdediging van Raptim, maar hij kon de keeper niet passeren. Ook Michel van der Brink kon het net helaas niet laten bollen.
 
Doordat Erica ver voor de goal voetbalde om een goal te forceren, lag er ruimte achter de verdediging. Dit was dan ook de aanleiding voor de 2-0 van Raptim. Balverlies na een ingooi van Erica zorgde voor de counter van Raptim, waarbij de spits 1 op 1 kwam te staan met Rik. Dit betekende de 2-0 voor Raptim. Erica probeerde nog om de aansluitingstreffer te forceren, maar dit lukte niet.
 
Al met al veel balbezit, maar weinig kansen. Een rare gewaarwording, aangezien er normaliter veel kansen gecreëerd worden. 
 
Maar zoals Michel na de wedstrijd al zei: “ De competitie is nog lang, er is nog niets verloren.”