9 Ericanen verliezen van Joure maar verdienden meer (update foto`s)

zondag 28 oktober 2012
Sc.Erica verloor niet alleen van het op de 2e plaats staande Joure maar verloor ook Rick Tubben en Roy Jagt die beiden met rood werden weggestuurd.
Dit was een zeer belangrijke wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 van de 1e klasse F, want de winnaar kon aanhaken bij koploper FVC en de verliezer zou op een grotere achterstand gezet worden.

In het begin waren er kansjes voor Sc.Erica via gevaarlijke voorzetten en een knal van Roy Jagt net over het doel.
Na 10 minuten kreeg Rick Tubben na een onschuldig duel waarbij de Joure speler zich theatraal en met enorm veel lawaai liet vallen de rode kaart aangenaaid.
Dit leidde tot irritatie bij Sc.Erica want even later werd een forse overtreding van Joure niet bestraft en weigerde men de bal buiten te spelen voor de blessurebehandeling (schande).
Joure speelde met goedvinden van de scheidsrechter en tot ontzetting van Sc.Erica vrolijk door, en Roy Jagt maakte een pittige overtreding en kon ook met rood inrukken.
De irritatie werd nu nog groter, helemaal toen bij een vrije schop voor Sc.Erica Ron Beukers voor de ogen van de scheidsrechter genadeloos werd onderuitgetrokken.
Maar om onbegrijpelijke redenen deed de scheidsrechter of z`n neus bloedde, hierdoor ontstond weer de nodige opwinding en lastte de scheidsrechter een afkoelingsperiode in.

Na weer te zijn begonnen kwam Joure op 1-0 doordat een voorzet bij de 1e paal werd binnengekopt. De wedstrijd leek beslist 1-0 achter en 9 tegen 11.

De 2e helft begon Sc.Erica zeer sterk en was het niet te zien dat ze 2 man minder hadden. Zo kregen Peter Oost en de ingevallen Jorik Beukers mooie kansen op de gelijkmaker.
Ook kopte Martin de Roo een voorzet hard op de lat en leek een stunt in de maak.
Sc.Erica was met 9 gevaarlijker dan Joure met 11 dat constant 5 man achterin hield en veelal met snelle uitvallen probeerde Sc.Erica te verrassen.
Opmerkelijk was ook nog dat er alleen Erica spelers kaarten kregen van de Friese scheidsrechter en dat de Joure spelers steeds maar weer werden gespaard.
Dit alles vond natuurlijk weinig goedkeuring bij de weer in grote getale aanwezige Erica aanhang.

In de laatste minuut gooide Joure de wedstrijd op slot door via de counter op 2-0 te komen.
Sc.Erica heeft gestreden voor wat het waard was en had ondanks de 9 tegen 11 situatie zeker 1 punt verdiend

Het Legioen
klik hier voor de foto`s van Henk Hindriks en Erik Prinsen