VV Dalen dwarsboomt ambities van SC Erica

maandag 7 april 2014
Dalen- Trainers Cor Huls en Roel Braam van SC Erica A1 gingen voor de 3e periodetitel in de 1e klasse met een geïmproviseerd team naar het sportveld Grootveld in Dalen. Het team heeft te maken met veel blessureleed. 
Een ziekenboeg vol met Pascal Timmer, Ruben Trechsel, Jeroen Lunenborg, Mark de Vries en keeper Arjan. Daarnaast is Jense Savenije voor een aantal wedstrijden geschorst.
 
De eerste 20 minuten waren voor Dalen. Een ploeg die altijd fysiek zeer sterk is. Dalen kreeg een aantal kansjes maar die werden eenvoudig door de verdediging verwerkt. Pas in de 36e minuut werd SC Erica gevaarlijk Een dieptepass werd opgepikt door Sven Huls. Hij botste tegen de keeper van Dalen maar gelukkig konden beide spelers de wedstrijd vervolgen. De goed leidende scheidrechter J. van de Woude uit Nieuw Balinge besloot na 45 minuten maar te gaan rusten met een brilstand.
 
SC Erica kon in de 2e minuut na rust de voorsprong pakken. Ruben Pilage kopte de bal rakelings over het doel. In de 13e minuut kwam de spits van Dalen alleen voor de keeper. Jordy Werrick kon het schot met de voet naast het doel werken. De thuisploeg trok het iniatief naar zich toe. Met lange ballen kwam er steeds meer druk op het doel van SC Erica. Pas in de 75e minuut kwam Dalen op voorsprong. Een schot op het doel werd door de keeper niet klemvast gepakt en in de rebound werd de bal in het net gejaagd. Een schot van Justin Meeuwisse in de rechterhoek werd door een katachtige wijze door de keeper van Dalen naast het doel gewerkt. Een afstandsschot bracht Dalen op een voorsprong van 2 -0. In de allerlaatste minuut werd de dieptepass van Lennard Hein bezorgd bij Justin Meeuwisse. Hij schudde 3 spelers af. De bal werd gepareerd door de keeper en Pelle de Vries zorgde voor de eindstand 2-1.
 
De 3e periode titel kan men nu wel even vergeten, wij zijn afhankelijk van anderen aldus een teleurgestelde trainer Roel Braam. Cor Huls voegde er aan toe dat Dalen verdiend heeft gewonnen. Vooral de 2e helft waren wij niet scherp en attent genoeg. Huls was wel zeer tevreden over de ingezette B spelers. SC Erica kan hier volgend jaar mee vooruit.
Volgende week wordt er gevoetbald tegen de koploper Hoogeveen. Aanvang in Hoogeveen 14.30 uur.

klik hier voor de foto's