Verlies in de competitie na een goede bekerstart van Erica 2

maandag 5 september 2016
Op zondag 4 september stond de uitwedstrijd tegen Alcides 2 gepland. 
Op zondag 4 september stond de uitwedstrijd tegen Alcides 2 gepland. De wedstrijd werd om 11:00 gespeeld op het sportpark Ezinge in Meppel. Terugkijkend naar de bekerwedstrijden, waarin 3x werd gewonnen, gingen de mannen van Erica met goede moed de wedstrijd in om 3 punten mee te nemen naar Erica.
 
Op papieren waren de tegenstanders aan elkaar gewaagd en dit bleek ook aan de eerste helft. Beide ploegen begonnen fanatiek aan de wedstrijd en hierdoor werden er in het begin van de wedstrijd niet veel kansen gecreëerd. De eerste helft ging gelijk op, echter had Alcides wel de betere kansen. Alcides was in de eerste helft een aantal keren gevaarlijk met voorzetten, maar deze kansen werden continue afgeweerd door de verdediging van Erica. Na een gelijk opgaande eerste helft gingen beide ploegen de rust in met een stand van 0-0.  De ploegen kwamen de kleedkamer uit en maakten zich op voor de tweede helft. Na 10 minuten gevoetbald te hebben in de tweede helft, was het raak voor Alcides en hiermee werd de 1-0 op het scoreboard gezet. Erica ging in de aanval op zoek naar de gelijkmaker om zo de wedstrijd weer terug in handen te krijgen. Ongeveer 25 minuten in de tweede helft kreeg Alcides een corner, de bal werd voor gegeven en werd door een Alcides speler gescoord, hiermee werd de stand op 2-0 gezet.  Kort na de 2-0 scoorde Alcides weer en zette zo de 3-0 op het scoreboard. De wedstrijd liep naar zijn einde en tot slot werd er nog een penalty gegeven door de scheidsrechter, de speler van Alcides wist de bal langs de keeper te schuiven en zette hiermee de eindstand op 4-0.
 
Erica kon helaas geen 3 punten meenemen naar huis en zal zich op moeten maken voor de thuiswedstrijd tegen Emmen 2 die gespeeld gaat worden op zondag 18 september.
 
Om het verlies tegen Alcides een beetje te verlichten kon er na de wedstrijd van Erica 1 een feestje worden gebouwd met een gast optreden van Erik Fan Klinken “stop die trein”.