Ter Apel '96 FC 2 - Erica SC 3 zaterdag

maandag 11 april 2016
Prachtig weer, spelerspasjes vergeten, auto’s die onder leiding van Roel Braam de toeristische route nemen, Rick Reuvers die de auto nog liever in het kanaal parkeert, een spits die te laat komt omdat de kinderen van de kindercrèche een poepluier hebben en Elwin Maatje die zelfs vrijwillig bij John de Jong in de auto gaat zitten. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een prachtige en opzienbarende middag van te maken.

Een spannende wedstrijd waarbij iedereen zich verheugde op het weerzien met Thijs de Middenvelder, die overigens in de verdediging speelt. Tot ieders verbazing ontbrak hij op het wedstrijdformulier van Ter Apel en zodoende kon je al op je gele klompen aanvoelen dat Ter Apel een lastige middag tegemoet zou gaan. Echter kwam de wedstrijd ook voor enkele spelers van Sc Erica in gevaar. Onder andere Dennis Kerkdijk, Jorg Wendker en de ex- voorman van een boyband van wie nu zelfs zijn vriendin openlijk twijfelt over zijn geaardheid, Daan Roosken, hadden al laten doorschemeren een overstap met Sc Erica Zaterdag 4 wel te zien zitten, maar dat ze nu zelfs de trainers van Zaterdag 4 de opdracht hadden gegeven om de spelerspasjes te verstoppen is vrij opmerkelijk. Bovendien was de timing vrij slecht, want Pasen is toch al even voorbij. Lang leve de postduif.

Nadat trainer Roel Braam zijn record verbeterde omdat hij binnen een halve minuut ruim twintig clichés wist op te dreunen, met als doel de spelers op scherp te zetten, kon er worden gevoetbald. Vervolgens begon Osmar Siebum de wedstrijd, zoals wekelijks, met een prachtige uitvoering van de Stervende Zwaan, waarvoor hij in de winterstop enkele weken in Japan verbleef om deze te perfectioneren. De wedstrijd is begonnen enTer Apel was niet best. Al snel werd het 1-0 door een goal van Ruben Pals, die trouwens niet best in de wedstrijd zat. 2-0 door een goede goal van Nick Vegter. Een blunder van keeper Jorn Reuvers resulteerde in de 2-1. Vice-MotM en uitblinker, Bart Sijbom, tekende voor de 3-1. We mogen rusten.

De nummer 3 van Ter Apel betreft trouwens een bijzonder verhaal. Deze speler kunt u het best vergelijken met een meterkast. Verschillende informatiebronnen over de meterkast kunnen ons precies vertellen hoe om te gaan met spelers van dit kaliber.

“Wanneer er te veel stroom door de stop loopt, smelt een draadje, waardoor de stroom wordt verbroken. De stop ‘slaat door’.”, Aldus een betrouwbare website. Wij kunnen niet ontkennen dat dit precies is wat er gebeurde. De scheids reageerde, zoals in de handleiding staat, met een afkoelingsperiode.

“Wanneer er te veel stroom door de automaat loopt, schakelt hij uit. Na 10 tot 15 minuten is de automaat afgekoeld en kunt u hem weer inschakelen. Als dit nog niet lukt, laat hem dan nog wat langer afkoelen.” Naderhand bleek dat de afkoelingsperiode die de scheids had bepaald niet voldoende was.

Pas als we verder lezen zien we: “Een stop is gemaakt voor eenmalig gebruik. Als hij is doorgeslagen, kunt u hem niet repareren. Plaats een nieuwe stop om de stroom weer in te schakelen. Zorg dat u altijd extra stoppen in de meterkast heeft liggen.” Tja, al snel werd duidelijk dat Ter Apel deze was vergeten.

Naarmate de wedstrijd vorderde probeerde de trainer van Ter Apel zo goed en zo kwaad de handleiding verder te volgen en de oorzaak van het probleem op te zoeken. 
Als u niet weet welk apparaat kapot is:
• Schakel de groep van de doorgeslagen stop of automaat uit met de groepsschakelaar in de meterkast. (Onvindbaar) 
• Schakel ook de elektrische apparaten in de groep uit door de stekkers uit de stopcontacten te halen. (Goed geprobeerd, maar het bleek tevergeefs)
• Vervang de doorgeslagen stop. (Helaas, vergeten dus) 
• Geeft uw apparaat een ander probleem? Of heeft u geen oplossing voor het probleem? Neemt u dan contact op met het landelijk storingsnummer (0800 – 9009).

Tijdens het opzoeken van dit nummer merkte Albert Braam een verdachte lucht op. Er volgde enorme rookontwikkeling boven het stadion van Ter Apel, gevolgd door een brand, die uiteindelijk resulteerde in een ontploffing. De scheids kon niet anders dan de meterkast direct vervangen en hem op non-actief te zetten. De schade aan het veld en verschillende spelers waren enorm. De plakplaatjes van Sven Horstman en Nick vegter lieten los, het toupetje van Ruben Pals vloog af, de motoriek van Wesley Pilage verminderde, Marvin Siebum zakte door zijn rug, Rick Reuvers kreeg last van z’n enkel, Daan Roosken barste in tranen uit (al kwam dat meer door het wereldkundig maken van het stoppen van Mainstreet en vond dit ook al voor de wedstrijd plaats) en Niek Vinke zag de mogelijkheid om eindelijk eens de bal bij een afgeleide speler van Ter Apel door de benen te spelen. Naderhand bleek dat Ter Apel de jaarlijkse schoonmaakbeurt van de nummer 3 al jaren geleden had geschrapt wegens bezuinigingen. Hij kon er dus eigenlijk niks aan doen.

De wedstrijd eindigde trouwens in 3-2 overwinning voor Sc Erica. In de tweede helft kreeg Ter Apel nog de kans terug te komen via zeer terecht gegeven penalty, maar de nummer 8, die overigens de hele wedstrijd al onzichtbaar was, schoot met een rolletje tegen de keeper van Erica. Uiteindelijk gaf Erica 10 minuten voor tijd Ter Apel nog de kans om terug te komen door de 3-2 te maken, maar dat deden ze ook alleen om het voor de supporters een beetje spannend te houden.

Wist u trouwens dat Johan Braam het na zijn verbroken relatie het over een andere boeg gegooid? Hij is zich gaan verdiepen in het geloof. Welk geloof dat wil hij niet zeggen, maar het kan zijn dat hij ergens zo middenin de tweede helft ter aarde stort om een gebedje te moeten doen richting de heilig heer. In dit geval was dat de scheidsrechter. De scheids voelde zich gevleid, maar nadat hij voor de 7e keer de schoenen van de scheids had gekust, werd hij lichtelijk geïrriteerd. De wedstrijd kon pas hervat worden wanneer hij door trainer, broer, medemislukkeling etc. etc. werd wakker gepoetst met een spons wonderwater. Na de wedstrijd werd kreeg hij als beloning een gehaktbal onder de noemer ‘het lichaam van…..’ Juist ja, Wesley Pilage.

Een leuke bijkomstigheid vond plaats onder de douche. Ruben Pals, die niet zo best in de wedstrijd zat, vond dat hij wel iets voor het team terug kon doen. Omdat z’n toupetje dat afgelopen weken nodig toe was aan de wasbeurt, heeft hij spontaan, vriendelijk en helemaal vrijwillig aangeboden om de shirtjes te wassen, en dat terwijl hij ook al vrijwillig ging rijden. Wat een teamspeler! Hieruit blijkt maar weer waarom de mannen van Zaterdag 3 wekelijks zo’n fantastische teamprestatie weten neer te zetten.

Tot slot zorgde partijvoorzitter van de jongerentak van de Partij voor de Dieren, uitgesproken veganist, Columnist voor het feministenblad de VIVA en vervent paardenliefhebber, Wesley Pilage, voor vertier in de auto. Met een zekere vorm van zelfspot wist hij een show op te voeren waarbij al zijn lotgenoten het moesten ontgelden en durfde hij een kritische noot te plaatsen of iedereen er wel verstandig aan deed om zijn gedachtegoed blind te volgen. Dank daarvoor!

MotM: Jorn Reuvers
Vice-MotM: Bart Sijbom
Pollepel: Osmar Siebum
Vice-Pollepel: Ruben Pals