TC trots op vastleggen nieuwe trainer Richard Berends

donderdag 3 januari 2019
Het is de technische commissie gelegd om een nieuwe trainer vast te leggen voor de jongste jeugd van Sc. Erica. Richard Berends, jarenlang een vaste waarde in het eerste elftal van Sc. Erica, wil graag zijn eerste stappen maken als jeugdtrainer, en op deze manier gaan we bekijken of er eventueel meer mogelijk is.
Richard heeft de gehele jeugdopleiding van Sc. Erica doorlopen en was daarna 1 van de steunpilaren van het eerste elftal en heeft de promoties meegemaakt van de derde naar de eerste klasse. Naast Sc. Erica heeft Richard Berends bij de zaterdag hoofdklasser ACV gespeeld. Kortom, een oud-speler met de nodige bagage.

Richard gaat vanaf januari 2019 starten bij de jongste jeugd van Sc. Erica. Zo zal hij een aantal geselecteerde spelers van JO8 t/m JO11 een extra training geven, waarbij allerlei techniekvormen zoals dribbelen, drijven en passeerbewegingen centraal staan. Richard Berends zal tijdens een aantal trainingen ondersteund worden door Gerrie Benes. Na een aantal maanden zullen we gaan evalueren en bekijken of het trainerschap bij Richard past.

Als Sc. Erica zijn we er in ieder geval trots op, dat we iemand als Richard Berends mogen toevoegen tot onze technische staf.
Betrokken spelers en ouders/verzorgers krijgen hierover binnenkort meer informatie.

Namens de TC van Sc Erica