Svo BDE VR1 onthaald nieuwe hoofdtrainer

vrijdag 22 september 2017
De eerste selectie van svo BDE kende vorig seizoen een prachtig voetbaljaar waarin het onder andere promoveerde naar de derde klasse. Om de volgende stap in de ontwikkeling van het team te zetten is voormalig topvoetbalster Nangila van Eyck aangesteld als hoofdtrainer van BDE.
“Een club als BDE past goed bij mij,” vertelt van Eyck. “BDE geeft mij als beginnend trainer de kans om mezelf te ontwikkelen en die kans wil ik met beide handen aanpakken.” Kansen benutten, daar gaat het om in het voetbal en daar weet van Eyck als voormalig topspeelster alles van. Als 35-voudig international van de Oranje Leeuwinnen speelde de aanvalster nationaal en internationaal op hoog niveau. Na haar actieve voetbalcarrière heeft de Zuid-Hollandse zich onder andere gestort op (individuele) coaching en de ontwikkeling van (jeugd) speelsters middel methodisch opgebouwde voetbaltrainingen.

“Als trainer ben ik altijd op zoek naar verdieping. Achter iedere oefening zit een reden. Ik denk dat er nog veel rek in deze groep zit er ga er alles aan doen om het onderste uit de kan te halen”. Het vlaggenschip van BDE kende het afgelopen seizoen een fantastisch seizoen en het is lastig om de successen direct weer te evenaren, maar van Eyck is ervan overtuigd dat het team wederom mooie stappen kan maken. “In de 3e klasse zal dit team een bepaalde weerstand krijgen waardoor ze weer meer zullen leren. Ik hoop samen met de overige stafleden op een mooi seizoen waarin we voetballend flinke stappen kunnen zetten en bovenal veel plezier gaan beleven,” aldus de nieuwe hoofdcoach.