SVO BDE ME2 – DVC’59 ME1

zaterdag 14 november 2015
Vorige week hebben we een belangrijke overwinning geboekt 
Vorige week hebben we een belangrijke overwinning geboekt op onze belangrijkste concurrent voor het kampioenschap FC Ter Apel ME1. Een top prestatie van het team, we staan nu 3 punten los van Ter Apel met nog twee belangrijke wedstrijden te gaan.
De eerste vandaag tegen DVC ’59 ME1.
Zonder Dagmar, had blijkbaar een weekendje weg verdient na topscorer te zijn in de vorige wedstrijd, was om 11.00 uur de aftrap van de wedstrijd.
Vanaf de aftrap werd het al direct duidelijk, dit zou nog een lastige wedstrijd gaan worden.
DVC koos voor de tactiek om met 4 speelsters en keepster in het doel te gaan verdedigen en dat maakte het er niet gemakkelijk op. We voetbalden constant op de helft van de tegenstander en kregen ook de nodige kansen.  Het wilde alleen niet lukken om te scoren. Na weer een aantal schoten tegen de verdedigsters of keepster kon Noa met het nodige doorzettingsvermogen de eerste goal scoren, 1-0. Daarna weer vol op de aanval en je kon erop wachten, een counter van DVC 1-1. Vlak voor de rust gelukkig nog 2-1 gemaakt.
In de rust de meiden bijgepraat over de te volgen tactiek, meer afstand tot het doel en meer over spelen om ruimte te creëren.
In de 2e helft werd er beter gespeeld.  Demi en Madelief lieten op het middenveld de bal veel beter rondgaan. Beide meiden verdedigden daarnaast ook nog goed mee en speelden een aantal keren de tegenstander goed uit. Hierdoor kregen de aanvallers meer ruimte. Al snel volgde dan ook de 3-1 door Esmee. Na vanuit de corner al een keer rechtstreeks op de lat te hebben geschoten was de volgende corner van Esmee in 1 keer raak, prachtgoal. Daarna werd Tess nog twee keer in stelling gebracht en hiermee kwam de eindstand op 5-1.
DVC kreeg, door het verder goed verdedigen van Sterre en Indra, incidenteel nog een kans.
Onze keepster Tess stond echter op de goede plek zodat een doelpunt werd voorkomen.
Weer een horde genomen naar het kampioenschap.
Meiden, allemaal weer goed gespeeld.
De volgende en laatste wedstrijd spelen we tegen SVV’04 ME1 op 5 december.
Ter Apel heeft vandaag ook gewonnen dus het kampioenschap is nog niet beslist.
Tussendoor zit nog een bekerwedstrijd tegen Veendam 1894 ME1 dus we hebben nog 2 leuke wedstrijden te gaan.
Wordt vervolgd.
Ben Korte