SVBO D2 – Erica D2 1-4

zaterdag 3 oktober 2015
Het was fris zaterdagmorgen 3 oktober op het sportpark van SVBO.
En het beloofde een spannende wedstrijd te worden want ze hadden evenveel punten gehaald tot nu toe. Wel stond SVBO een plekje hoger dan Erica op de ranglijst door een beter doelsaldo. Ze hadden dan ook aansprekende resultaten behaald met een 16-0 en een 24-0 overwinning. Dus vooraf viel al wel te verwachten dat het geen makkie zou worden en dat werd het dan ook niet.
Gelijk bij de aftrap ontspon zich een voetbal gevecht, de bijna gelijke plek op de ranglijst zag je in het veld terug want ze waren gelijkwaardig. Tenminste het 1e deel van de 1e helft was eerst SVBO iets beter en daarna Erica. De 0-1 viel halverwege de 1e helft. Een goede voorzet werd half door een Erica speler en half door een SVBO speler geraakt en vloog mooi hard het doel in. Daarna kwam SVBO weer op gelijke hoogte door een goede aanval. Het spel vloog op en neer, en wij, de toeschouwers, zeiden al tegen elkaar dat ze dit tempo nooit de gehele wedstrijd konden volhouden maar daar dachten de jongens anders over! Nog voor rust viel de 1-2 door een mooie boogbal. En 1-2 was dan ook de ruststand
De tweede helft begon en SVBO had vast een donderspeech gehad in de kleedkamer want ze begonnen goed en fanatiek. Het was spannend en even dachten we dat de gelijkmaker niet lang op zich liet wachten. Maar daar dachten de Ericaspelers en de Ericaleiders wederom anders over. De luide stemmen van de heren leiders lieten zich duidelijk horen en mede hierdoor raakten onze jongens nog meer geïnspireerd want het tij keerde zich. Je zag de jongens denken “wat nou gelijkmaker….wat nou moe van de 1e helft .. we zullen ze eens even wat laten zien” en dat gebeurde dan ook. Terwijl SVBO vooral harder ging voetballen ging Erica beter voetballen. Een vloeiende aanval, een goede pass van de midmid op de spits die goed de rechtsbuiten vrij zag staan en Boem, de 1-3 lag in je mandje. De 1-4 was nog mooier. De linksbuiten van Erica kreeg in een duel een slag op zijn gezicht (onbewust of bewust, wie zal het zeggen) maar de wraak was een heerlijke ….. namelijk de sportieve wraak. Een pass vanuit het middenveld, dwars door de as van het veld, en de linksbuiten begon te lopen. ,maar niet alleen, samen met 4 spelers van SVBO, oftewel kansloze zaak zou je denken, maar nee hoor. Met een extreem verbeten koppie (die waarschijnlijk nog nagloeide van die klap) werd het sprintduel gewonnen en werd ook de keeper  nog even verschalkt  (hij dacht vast nu ik toch bezig ben)en stond de 1-4 op het bord. Kort daarna was het afgelopen en werd er door de jongens een feestje op het veld gevierd, en terecht! Deze wedstrijd had alles, strijd, mooi voetbal, mooie duels en mooie goals en ook nog een mooie einduitslag!
Dit is toch wel even wat anders dan het voetbal van de Nederlandse clubs op tv. Mensen als je mooi voetbal wilt zien… kom kijken naar Erica D2!!!!