Stand van zaken rondom SC Erica zaterdag 3

dinsdag 15 december 2015
Het voetbalseizoen nadert de winterstop en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier richting de tweede seizoenshelft. In deze rubriek houden wij in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in januari wekelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen
Voor Elwin Maatje is altijd interesse. Is het niet van de zondagafdeling van Sc Erica, dan wel van EHS of Zandpol United. Hij heeft naar verluidt een woning gekocht in Leuven om zich te voegen bij het eerste team van TVOH Leuven. Hij heeft daar tevens een baan aangeboden gekregen om samen met zijn vrouw de braderie nieuw leven in te blazen.

De linksback,Wesley Pilage, heeft de eerste gesprekken gevoerd met FC Porto. Hij staat op de nominatie om daar Bruno M. Indi op te volgen, die wellicht de omgekeerde weg gaat bewandelen. Na de wedstrijd liet hij wederom de reactie ontvallen: “Ik ben veel beter dan Bruno. Hij ziet er niet uit, mist overzicht en zelfs met links ben ik nog beter.”  De spelers van Zaterdag 3 hebben aangegeven dat ze het shirt met nummer 10 ritueel gaan verbranden als hij vertrekt. Overigens blijkt hij afgelopen zaterdag een missertje te hebben gemaakt met M. Koning, de vrouw van R. Braam. Of heeft hij dit nu gedroomd?  Na ja, maakt ook niet uit.

Voor Dennis Bier is er bijzonder veel interesse van de andere zaterdagteams van Sc Erica. Helaas hebben zij dit seizoen al laten zien dat het sportief gezien geen stap omhoog zal zijn. #moooooooooi!

Superspits Horstman is bezig met uitbreiding van het gezin. Kinderen vliegen bij hem, net als zijn doelpunten, als warme broodjes over de toonbank. Waarschijnlijk stopt hij na het seizoen om zich te richten op zijn kinderopvang.

In navolging van Bastiaan Ragas, overweegt ook Daan Roosken om zijn rol als voorman van een boyband weer op te pakken. Sinds het debacle van Mainstreet bij Giel Beelen heeft hij zijn zangkunsten weer voorzichtig opgepakt. Meer informatie volgt.

Keeper R. Reuvers lijkt betrokken te worden in een in ruil met de van FC Twente afkomstige Drommel, mits hij de medische keuring doorkomt. Drommel heeft aangegeven dat het redelijk zwaar begint te worden om telkens op z’n buik te moeten landen. Bij Twente geven ze aan dat ze iemand zoeken die dit beter kan opvangen. Helaas lijkt het voor R. Reuvers onmogelijk door de medische keuring te komen. Hij kampt het hele seizoen al met een mysterieuze blessure en zijn herstel loopt, net als zijn loopvermogen, niet voorspoedig. De verwachting is dat deze transfer dan ook geen doorgang gaat vinden.

M. Siebum gaat waarschijnlijk na dit seizoen Johan Derksen opvolgen bij het programma Voetbal Inside. Hij gaat binnenkort zijn pensioen aankondigen. “Het leek een lastige opgave om een waardig opvolger te vinden, maar we zijn verheugd dat we alsnog een gerenommeerde bromsnor hebben kunnen vinden”,  aldus een redacteur.  Ze zochten iemand die rookt als een ketter, zonder problemen overal tegenin gaat en ongestoord kritiek wil leveren.

Zijn broeder, O. Siebum, zit op dit moment al in het vliegtuig naar Japan. Hij heeft zich daar gevoegd bij het grootste ballet ter de wereld, nadat ook een carrière als keeper niet voor hem was weggelegd. De voorgaande wedstrijden heeft hij laten zien perfect een stervende zwaan na te kunnen doen. Hij heeft direct en zonder auditie de hoofdrol weten te bemachtigen. Het team heeft al laten weten dat ze hopen dat hij deze rol iets te serieus gaat nemen.

BREAKING NEWS! Zojuist is bekend geworden dat de eerste kale plekjes op het hoofd zijn gevonden van R. Pals. Het blijkt dat zijn vriendin hem zo onder duim heeft dat zijn felgekleurde rode haren zich spontaan zijn gaan ontzetten van zijn hoofd. Dit bijzondere fenomeen lijkt overigens ook langzaam doorgang te vinden bij andere sterspelers. Het lijkt een waarschuwing te zijn voor iedereen die aan een vriendin wil beginnen. #voetbalgaatvoordevrouwmotherfockers

De opa van het team, A.Braam, is helaas overleden. Hij kon het al langere tijd niet meer belopen en hij heeft blijkbaar zijn conclusies getrokken. Hij is slechts 94 jaar geworden. De verwachting is dat hij zo rond Pasen weer tijdelijk terug zal keren om het eventuele kampioensschap mee te kunnen vieren. God is gevraagd om een reactie, maar hij gaf weer eens niet thuis.

De nieuwe superspits wordt waarschijnlijk R. Grooten van FC Ikblijflieverthuis. Veel heeft men van deze man niet kunnen zien, hij is al jaren van de radar verdwenen. Coach R. Braam over de transfergeruchten: “In de jeugd kon hij aardig ballen, een goaltjesdief. Hij heeft de looks en kwaliteiten, maar het is een risico, je weet nooit of hij daadwerkelijk komt opdagen. “

Verder wordt R. Moorman genoemd als nieuwe keeper van de koploper in de 5e klasse reserve. Hij moet het team gaan voorzien van een bepaalde agressie. Uit betrouwbare bron is echter vernomen dat zijn vriendin hem wekelijks zoek speelt. Dus of deze transfer doorgang gaat vinden is nog maar de vraag.

Andere spelers die regelmatig worden genoemd bij Sc Erica Zaterdag 3 zijn onder andere: Thijs de Middenvelder (Ter Apel ’96 FC 2), die overigens in de verdediging speelt, teamgenoten Wijcher Huls en Roelof Hofman (FC Vastgeplaktaandetap) en Erik Prinsen van subtopper Lacheensnaarhetvogeltje.

Wordt vervolgt…