Sportclubs Emmen bundelen krachten in verzet tegen gemeenten

zaterdag 10 januari 2015
Onderstaand artikel is gepubliceerd door RTV Drenthe. SC Erica heeft zich ook aangesloten bij de sportclubs om te reageren tegen het besluit van de gemeente om het onderhoud van de kleedkamers over te dragen aan de clubs.

Een afvaardiging van het bestuur zal dinsdag aanwezig zijn bij de commissievergadering. Over het vervolg en het afloop houden wij u op de hoogte.
 

Geschreven door RTV Drenthe
Gepubliceerd: 08 januari 2015

EMMEN - De kosten voor de onderhoud van kleedkamers van Emmer buitensportverenigingen moeten voorlopig voor rekening blijven van de gemeente. Dat vinden vrijwel alle voetbal- en korfbalclubs. Ze kwamen gisteravond bijeen voor crisisoverleg. De gemeente wil de clubs vanaf dit jaar zelf voor de onderhoudskosten laten opdraaien. Volgens de gemeente zijn de bezuinigingen noodzakelijk.

De verenigingen kregen het slechte nieuws vlak voor kerst te horen. En dat is volgens de clubs veel te laat. Ze willen eerst al het achterstallig onderhoud weggewerkt hebben voordat ze over het gemeentevoorstel willen praten. In veel gevallen kampen de clubs met verouderde kleedkamers en verwarmingsketels. Als ze zelf voor vernieuwing op moeten draaien, vrezen de clubs grote financiële problemen. De verenigingen laten dinsdag hun stem horen tijdens een commissievergadering van de gemeente. De clubs gaan ook onderzoeken of de gemeente juridisch aan te pakken is.