SC Erica zoekt scheidsrechters en grensrechters

dinsdag 10 november 2015
Een tijdje geleden hebben we een oproep geplaatst op de website en op Facebook om scheidsrechters te werven. 
Om een wedstrijd te voetballen heb je meer nodig dan twee teams. Ook de arbitrage is een belangrijk onderdeel. Bij de F- en E-pupillen gaat het doorgaans goed met behulp van de ouders, maar vanaf de D-pupillen zijn de ouders niet meer wettelijk verplicht om met zoon of dochter naar een wedstrijd te gaan en dat betekent dat er steeds minder ouders mee komen naar een voetbalwedstrijd.
 
Vanaf de D-pupillen spelen de kinderen op een groot (normaal) veld en moet er naast de scheidsrechter ook een vlagger (grensrechter) zijn per team. Vanaf de D-pupillen moeten er juist meer mensen mee en moeten we met zijn allen zorgen dat de kinderen kunnen voetballen en dat het niet altijd dezelfde mensen zijn die dingen moeten doen. Het is natuurlijk wel handig als je iets van het spelletje af weet, maar het is te makkelijk om geen interesse te tonen.
 
Het is bijzonder belangrijk dat er scheidsrechters en grensrechters zijn, want zonder deze mensen kan er geen wedstrijd gespeeld worden! Er zijn mensen die het leuk vinden om één van deze functies met enige regelmaat te vervullen, maar deze groep is te klein voor een club als SC Erica. Het gevolg is dat er de nodige problemen ontstaan als iemand verhinderd is en de mensen die het leuk vinden zich af en toe met tegenzin inzetten omdat er anders geen wedstrijd gespeeld kan worden.
 
SC Erica heeft 35 teams waarvan er voor 19 teams iedere thuiswedstrijd een scheidsrechter nodig is. Grensrechters daarentegen zijn nodig bij zowel thuis- als uitwedstrijden. Twintig stuks per week. Op dit moment gaat het nog iedere week goed, maar het probleem dat er aan deze mensen een gebrek komt dient zich langzamerhand aan. Het is dus echt nodig om mensen te werven die dit gaan doen.
Een veel gehoord excuus om niet te vlaggen is: “Ik heb totaal geen verstand van voetbal, laat staan dat ik weet wat buitenspel is.” Maar als iedereen zo denkt en reageert en de vaste vrijwilliger is verhinderd, dan heeft het voetbalteam dus een probleem. Om deze problemen te voorkomen zoekt SC Erica mensen die op vrijwillige basis een wedstrijd willen fluiten of vlaggen. Om de regels van het voetballen en alles wat bij het fluiten van een wedstrijd komt kijken te leren, kan er een cursus gevolgd worden. Deze cursus (van de KNVB) wordt enkele malen per jaar georganiseerd bij verschillende voetbalclubs. SC Erica wil in de nabije toekomst de cursus in Erica laten geven voor alle mensen die hier interesse in hebben. De cursus wordt compleet verzorgd door SC Erica, inclusief de onkosten van het geheel. Er is een voorwaarde om hieraan deel te nemen en dat is dat er van iedere deelnemer wordt verwacht dat hij/zij diverse wedstrijden gaat leiden als scheidsrechter.
 
Wil jij scheidsrechter of grensrechter worden? Wil je meer informatie of wil je je opgeven?
Laat het weten via
wedstrijdsecretariaat@scerica.nl.

Zorg dat alle teams van SC Erica altijd een thuiswedstrijd kunnen voetballen en meld je aan!

 
Wedstrijdsecretariaat SC Erica