Sc Erica zaterdag 3 - VCG 1

donderdag 5 mei 2016
Wat ga je doen als je niet door de mand wil vallen wanneer je sterspeler niet mee kan doen?
Ga je akkoord met een gelijkspel, of moeten we tevreden zijn met een kleine nederlaag? Proberen we het met 5 verdedigers of gaan we toch luisteren naar de wat meer aanvallendere versie van Daan Roosken, die zijn trainer graag middenin de nacht wil stalken met allerlei tactische uitprobeersels die je zonder borrel waarschijnlijk nooit kan bedenken. Hij had het briljante idee om de ‘valse spits’ te introduceren. Nu staan de spelers altijd in de rij om in de spits te mogen voetballen, en ook aan valsheid geen gebrek, maar om nu met een valse spits te gaan spelen ging trainer Roel Braam net een (Gees)brug ver. De trainer kent de vele beperkingen van zijn spelers en schat de kwaliteiten van zijn spelers niet zo hoog in. “Waarschijnlijk begrijpen ze nooit dat het niet de bedoeling is om de hele verdediging met een rotschop het veld te moeten uittrappen”, zei een glimlachende Roel Braam. Overigens denken Sven Horstman en Bart Sijbom daar heel anders over.
 
Diegene die volgens Daan Roosken (wiens vriendin trouwens altijd als eerste op het duimpje klikt wanneer er weer een berichtje wordt geplaatst zonder dat ze de inhoud leest) deze rol het beste op zich zou kunnen nemen is Albert Braam. Gezien zijn leeftijd en ervaring is dat een logische keuze, maar in de praktijk kun je toch zien dat het niet altijd werkt. De tegenstander houdt trouwens ook weinig rekening met spelers die al tegen hun pensioen aanlopen. Neem nou de eerste minuut: alle spelers staan fris en wel op het veld. Na zo’n 30 seconden geven ze al de eerste roei naar voeren, waardoor de opa van het elftal een sprintje moet trekken. Rollator was nog nauwelijks opgestart, accu leeg van de scootmobiel,  wandelstok in de kleedkamer laten liggen en dan wordt er dus van hem verwacht dat hij een sprintje moet trekken van ca. 7,5 meter. Zo oneerlijk is het leven. 0-1. We voetballen trouwens tegen de mannen uit Geesbrug, maar dat had u natuurlijk al gemerkt door de prachtige woordspeling. Zaterdag 3 wist overigens nog nooit te winnen van VCG, iets wat zelfs laagvlieger Zaterdag 4 al was gelukt. En ook nu ziet het er niet bepaald rooskleurig uit.
 
Om even terug te komen bij onze sterspeler, die de naam Wesley Pilage draagt. Hij is voor een korte periode vertrokken naar Rome. De Paus mocht op audiëntie bij hem komen en hij heeft de Paus voor de zekerheid ook maar even gezegend, wat hij elke ochtend standaard vierentwintig keer bij zichzelf doet. “Hij is in het land, dus kon ik de kans niet laten lopen om hem toch even aan te raken”, aldus de Paus.
 
We weten niet wat Wesley Pilage met de Paus heeft gedaan, maar de helper van de heer heeft er zeker een bijdrage aan geleverd dat zelfs zonder de inbreng van Wesley Pilage VCG helemaal zoek werd gespeeld de eerste helft.  Hoeveel het stond bij rust weet ik niet meer, maar het ging goed. Het Barcelona-achtige vertoonde spel was om je vingers bij af te likken, en supporters kwamen plots uit alle hoeken en gaten naar het derde veld van Erica om zich te laten verwennen met een pot voetbal, waar je, ondanks dat je het liever niet wilt zien, bij menig supporter een bobbel in de broek kon waarnemen  die je bij elke weergaloze aanval zichtbaar zag groeien. We vertellen u er natuurlijk niet bij dat VCG inmiddels al 2 domme rode kaarten had gekregen.
 
Wist u trouwens dat Johan Braam, naast het vervelend tegen een spits  duwen, om vervolgens meerdere keren per wedstrijd door de benen te worden gespeeld, ook kan voetballen? Die had me toch een pass!! Het is dat RTV Drenthe heeft moeten bezuinigen op de beelden en we het u niet kunnen laten zien, maar Wijcher Huls was er niks bij. Dat is natuurlijk ook de reden waarom we deze speler in de winterstop niet hebben gekocht. Ook Roelof Hofman, die wekelijks slijmt of hij alsjeblieft een keer bij ons mag komen opdraven, desnoods als vlagger, wordt het liefst geweerd uit de kleedkamer van Zaterdag 3.
 
Inmiddels zijn het niet alleen Roelof Hofman en Wesley Pilage die zichzelf overschatten, ook Ruben Pals heeft er een handje van. Met als doel de tegenstander enorm te vernederen, vernederde hij helaas zichzelf door met zijn verkeerde linkerbeen een vrije bal op de rand van het strafschopgebied op het doel te schieten. Hij zag in gedachten deze bal in de kruising vliegen, maar veel meer dan een rolletje kwam er helaas niet uit. Ook zijn toupetje reageerde geschokt op deze actie.
 
Verder waren er nog enkele bijzonder momenten in de wedstrijd:  voor het eerst dit seizoen was er een speler die nog korter in het veld stond dan John de Jong. Deze speler wil hier liever niet in het openbaar mee geconfronteerd worden, maar hij schijnt wel eens last te hebben van zijn schenen. We kunnen het wel een prestatie van formaat noemen.
 
Daan Roosken heeft zich na de wedstrijd als een speer naar de gehoorwinkel gehaast. De nummer 3 van VCG kon de eerste helft aardig zijn stem verheffen, dat leverde al een beste gehoorbeschadiging op, om vervolgens wanneer Daan Roosken weer eens niet luisterde, zijn oren er maar af te trekken en deze op te zetten in de kantine van Geesbrug. Wij hopen dat hij zonder oren de rest van zijn teamgenoten niet meer lastig wil vallen met zijn opzienbarende muzieksmaak en liefde voor boybands.
 
Playboy Dennis Kerkdijk loopt er maar al te graag mee te koop dat hij slanker en fitter is dan de rest van het team, zelfs John de Jong kan er niet tegenop. Dat is natuurlijk iets wat we allemaal al wisten, maar het feit dat hij als enige spelers met een sixpack de tegenstander recht in het gezicht moet uitlachen wanneer hij net weer een stapje sneller is, vonden de spelers en de supporters wel te ver gaan. Hij is disciplinair geschorst en moet daarom volgende week verplicht mee-eten met Niek Vinke en Osmar Siebum. Het is natuurlijk de vraag of hij verplicht wordt tussen ze in te gaan zitten of wordt hij verwezen naar de stoel naast 'de man van de koffie' Marvin Siebum. 
 
Oh ja, de wedstrijd is trouwens geëindigd in een 5-1 overwinning en met nog 15 minuten op de klok.  Aanvoerder Elwin Maatje vond het niet nodig om de volledige wedstrijd uit te spelen. “Hij voelt zich liever onvolledig”, aldus een dame die in het verleden tevergeefs auditie heeft gedaan bij een of andere talentjacht. 
 
MotM: Ruben Pals
Pollepel: Albert Braam