SC Erica verliest thuis van Heerenveen

maandag 9 november 2015
Op zondagmiddag 8 november stond de thuiswedstrijd tegen vv Heerenveen op het programma voor de mannen van Arthur van der Veen en Jan Jeuring. 
Het was even puzzelen welke 11 namen op het wedstrijdformulier als basis elf ingevuld konden worden, aangezien de wedstrijd van vorige week ons een tweetal schordingen had gekost. Vooral aanvallend gezien is de spoeling erg dun op dit moment.
Desalniettemin kon er een representatieve ploeg het veld betreden en was de opdracht duidelijk, de drie punten moesten “ op” Erica blijven. De opstelling zag er als volgt uit:

De wedstrijd begon als een hele open en levendige wedstrijd. Wellicht was SC Erica net niet scherp genoeg in de duels, en ontbrak het nog al eens aan precisie in de eind pass, maar er werden wel goede aanvallen gecreëerd. Ditzelfde was het geval aan de zijde van Heerenveen.
Gevaarlijkste man aan de kant van SC Erica was Pelle Bos. De razend snelle aanvaller was in de 15de minuut zijn tegenstander te snel af, maar voordat hij tot een schot kon komen kwam hij in botsing met een centrale verdediger. Zo ging deze kans verloren. In de 18de minuut was vv Heerenveen dicht bij de openingstreffer. Een corner draaide gevaarlijk richting het doel van Bram Gebbeken maar deze wist er nog net een vuist tegen aan te krijgen en wist zo een doelpunt te voorkomen.
In de 21ste minuut kwam de openingstreffer er dan toch, het was SC Erica die op 1-0 kwam door een schitterende volley van Pelle Bos. Uit een ingooi van Roy Jagt, controleerde hij de bal en aarzelde geen moment om verwoestend uit te halen. Keeper Lars Posthumus was kansloos en zo wees het scorebord 1-0 aan voor de thuisclub.
Voor rust kwamen de ploegen weer op gelijke hoogte. Heerenveen kreeg in de 39ste minuut een corner die in eerste instantie nog verwerkt kon worden, echter kreeg Heerenveen de kans om de bal vanaf de zijlijn opnieuw in te brengen. Daar bleek Heerenveen speler Stefan Bollen vrij te staan en kopte zodoende de 1-1 tegen de touwen.
Nog voor rust kreeg Heerenveen zelfs de kans om op voorsprong te komen. Een steekbal vanaf het middenveld kwam bij aanvaller Remco Hof terecht maar keeper Gebbeken liet zich voor rust niet voor de tweede keer passeren. Zo bleef de stand steken op 1-1.
Sc Erica kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en aan de kant van Heerenveen bleef Jordi Kouwenhoven in de kleedkamer achter, voor hem in de plaats kwam Remco Hof in het veld.
Het spelbeeld in de tweede helft is eigenlijk gelijk aan dat van de eerste helft, kansen voor beide partijen, levendige wedstrijd maar er is niet echt sprake van een goede wedstrijd. Over en weer worden veel foute passes gegeven. De beste kans voor SC Erica om op voorsprong te komen dient zich aan in de 53ste minuut. Wederom is het Pelle Bos die zijn tegenstander op snelheid klopt en de bal van links voor kan geven, daar staat Patrick Bruins vrij maar hij komt een teenlengte te kort om de voorzet van bos tot doelpunt te promoveren.
In de 65ste minuut is het vv Heerenveen wat bijna weet te scoren, de corner wordt kort genomen en komt bij een geheel vrij staande Heerenveen speler terecht, deze speler besluit om maar eens van een meter of 20 uit te halen maar zijn poging verdwijnt nipt over de goal van Gebbeken.
Uiteindelijk is het dan toch in de 72ste minuut Heerenveen dat weet te scoren. Een verdedigende actie van Peter Oost wordt bestraft met een strafschop. Peter de Vries eist de bal op en laat doelman Gebbeken kansloos, stand 1-2 in het voordeel van de Friezen.
In het restant van de wedstrijd jaagt SC Erica nog nadrukkelijker op een doelpunt, Joost Rolink komt in het veld voor Lars Wellen zodat Peter Oost de wedstrijd vervolgt als middenvelder. Er ontstaan nog wel wat kansen voor Erica maar de schoten worden geblokt door de Heerenveen defensie, of zijn een prooi voor keeper Lars Posthumus.
Ruben Pilage komt ook nog binnen de lijnen voor de moegestreden Niels Wellen, de lange bal wordt veel gehanteerd, maar levert geen doelrijke kansen op. Zo eindigt deze wedstrijd in een verlies partij voor SC Erica en klimt vv Heerenveen dankzij deze drie punten en het gelijke spel van SVBO naar de eerste plaats in de 1ste klasse F.
SC Erica krijgt aanstaande zondag de kans om zich te revancheren in de uitwedstrijd tegen Hoogezand. Doelstelling is duidelijk. De 3 punten moeten mee naar Erica!
Tot dan!