SC Erica verliest geen wedstrijd in Duitsland

zaterdag 9 januari 2016
Dit maal liet SC Erica zich tijdens de Volksbank-cup van een goede kant zien, het was alleen niet goed genoeg om de finale te halen.
Het team van SC Erica bestaande uit: Rick Tubben, Tim Roewen, Niek Rolink, Wilco vd Kolk, Niels Wellen, Ruben Pilage, Jeroen Berends, Gerwin Duursma, Martijn Mohlmann en Jordy Werring en niet te vergeten Erwin Sikkes , Niels Haandrikman en Erwin Homans als staf, was dit jaar wat van plan. Na voorgaande jaren matig te presteren op dit toernooi was er nu echt de wil in de ploeg om er wat moois van te maken.
Vrijdag 8 januari om 19:45 stonde de eerste wedstrijd van de Volksbank-cup in Emlicheim op het programma.
Deze wedstrijd moest SC Erica het opnemen tegen de in kwartfinale uitgevallen EMMS uit slagharen.
Erica opende de 12 minuten durende boarding wedstrijd 0-1 maar Emms kwam direct met antwoord 1-1 Rick tubben maker van de eerste schoot ook de 2e voor Erica binnen 1-2. Het gaat allemaal net wat sneller bij een boardingwedstrijd en zo ook deze 2-2 dan komter een moment dat Erica het overwicht krijgt 2-3 en 2-4 (ook deze 2 van Rick Tubben). Sc Erica kan het overwicht niet vast houden en laat EMMS tot op gelijke hoogte terug komen. eindstand 4-4.

Na 3 wedstrijden kijken en wachten is het weer de beurt aan de mannen van SC Erica. Ditmaal is gastheer SV Grenzland-laarwald de tegenstander. de duitsers zijn meer ervaren in deze wedstrijden en dat blijkt ook hier. Na een minuut of 8 spelen kijkt Erica tegen een achterstand aan van 0-2. Maar met nog 4 minuten te gaan is het alles of niets. We gebruiken we de keeper als 5e man en we spelen we de duitsers bijna het snot voor de ogen met als resultaat 2 mooie doelpunten van Niek Rolink en wederom Rick Tubben eindstand 2-2 en tot dusver nog niets verloren.
Kijkend naar de voorlopige tussenstand komt de conclusie al snel, de laatste wedstrijd tegen de winaar van 2015 moeten we winnen. Bij winst gaan we zondag door naar de kruisfinales met als hoogte punt de finale.
Maar tegenstander Olympia Uelsen heeft aan een gelijkspel genoeg om door te gaan.
De wedstrijd gaat hard om hard het is de dood of de galdiolen voor beide teams. Dan komt SC Erica na 9 minuten op voorsprong door een mooie goal van Wilco vd Kolk 0-1.
SC Erica heeft het zwaar en heeft moeite om de duitsers voldoende te weren. Binnen 2 minuten scoren de mannen uit Uelsen de 1-1 en met nog een minuut te gaan en alle risico nemend ziet SC Erica de kruisfinales verdwijnen.
De duitsers maken slim gebruik van de resterendetijd en weten dat ze door zijn met deze stand.

Al met al een mooie voetbal avond met zonder winst of verlies. SC Erica is door SV Grenzland bedankt voor de deelname en ook al weer uitgenodigd voor de editie van 2017.