SC Erica trainer Klok positief over A1

zondag 31 augustus 2014
Erica- Afgelopen donderdag speelde SC Erica gelijk tegen hoofdklasser KZC.
Helaas voor Klok is Victor Elling enige tijd uitgeschakeld door een enkelblessure en Dylan Sijmons zal ook enige tijd niet kunnen spelen. Trainer Klok ziet aan het begin van het seizoen zijn selectie steeds smaller worden. Gelukkig kan men terug vallen op een aantal getalenteerde B spelers . Frank Ties en Pelle de Vries deden het dan ook uitstekend.
 
Exact om 14.30 uur werd er afgetrapt tegen hoofdklasser Hoogeveen. Erica bouwde  goed op van achteren. Dit resulteerde in een aantal goede kansen. Een schot van Lennard Hein werd met veel moeite door de doelman van Hoogeveen over het doel gewerkt.  Erica kwam nog een aantal keren gevaarlijk voor het doel. In de 15e minuut scoorde de boomlange spits van Hoogeveen uit de draai een doelpunt die voor Jordi Werring onhoudbaar was. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Hoogeveen iets beter combineerde. Dit resulteerde in de 30e minuut in een tweede doelpunt 0 – 2.
 
De tweede helft begon Erica met meer druk op de bal te spelen. Hoogeveen kreeg weinig kansen.  Een doelpunt van Erica werd afgekeurd wegens buitenspel. De jonge arbiter, floot zijn eerste A wedstrijd goed. In de 67e minuut speelde de man of the match Justin Meewisse zich vrij en schoot de bal diagonaal langs de keeper 1 – 2. Conditioneel zakte Hoogeveen in. Erica kreeg nog enkele kansen door Tom Rengers, Pelle de Vries en Jeffrey de Bakker. Een uitbraak in de laatste minuut van Hoogeveen bracht de eindstand 1 – 3 op het scorebord.
 
Klok is uitgeschakeld in het bekertoernooi maar ziet veel positieve ontwikkelingen. De conditie van mijn team wordt steeds beter. Er wordt goed samen gespeeld.  De afgelopen maand heb ik kunnen zien wat wij kunnen. De trainingsopkomst is goed. Ook kan ik terugvallen op een aantal B spelers. Waar dit team zal eindigen in de competitie zullen wij zien.
 
Volgende week vindt de derby tegen Twedo  plaats op het sportpark “De Veenschappen”. Aanvang 14.30 uur.