SC Erica sluit oefenreeks af met verlies

vrijdag 21 augustus 2015
Op dinsdag 18 augustus stond er wederom een oefenwedstrijd voor SC Erica 1 op het programma.
Ditmaal werd er koers gezet richting sportpark “ De oude Ros ” voor een wedstrijd tegen Drenthina 1. 
Afgelopen weekend was er een trainingskamp geweest voor de heren van SC Erica 1, met zaterdagochtend een training en ’s middags een wedstrijd tegen VEV’67 1 uit Leek. De wedstrijd werd jammerlijk verloren met 5-0, met als grootste leer punt dat er maar geen leiders meer op de goal moeten staan bij SC Erica 1.
Bij SC Erica ontbraken nog een paar spelers wegens vakantie verplichtingen en blessures maar er kon langzaam aan al wel worden toegewerkt richting de bekerwedstrijden / competitie.  Er werd afgetrapt met de volgende opstelling:

Vanaf minuut 1 in de wedstrijd was er reden om goed bij de les te blijven, want vrijwel gelijk vanaf de aftrap diende de eerste kans voor SC Erica zich aan. Een steekbal van Michel Overweg op Robert Torenbosch en laatstgenoemde zet voor vanaf de linkerkant van de 16 meter. Voorzet wordt op een haar na gemist door Pelle Bos, zo was er direct dus al kans op een vroege voorsprong.
Deze voorsprong kwam er wel een minuut later, echter was de voorsprong voor de gastheren van Drenthina. Een opeenstapeling van fouten aan de kant van SC Erica resulteerde in een grote kans voor de spits van Drenthina, deze aarzelde niet en bracht de score op 1-0 door de bal achter doelman Roy Lubbe te plaatsen.
Zo stond SC Erica dus al vroeg op een achterstand, en kon het op zoek gaan naar de gelijkmaker. De bal werd in deze fase van de wedstrijd goed rond getikt door de Ericanen, maar tot doelgerichte kansen leidde dit echter niet. De eerstvolgende doelkans was wederom voor Drenthina, in de 20ste minuut kwam er een voorzet van de rechterkant maar deze keer werd de bal over de goal van Roy Lubbe geplaatst.
Langzamerhand kwamen de kansen ook voor SC Erica, in de 21ste minuut een steekpass dwars door het centrum van Peter Oost op Rick Tubben, maar het schot verdwijnt naast de goal van Drenthina.
Een actie later was het Pelle bos die werd diep gestuurd, de razendsnelle buitenspeler van SC Erica werd 20 meter voor de goal van Drenthina neergelegd nog voordat Bos oog in oog met de keeper kon komen, maar de resulterende vrije trap werd door Roy Jagt over geschoten.
Drenthina kwam er bij vlagen gevaarlijk uit, in de 24ste minuut trok de rechterspits van de zijkant naar binnen, maar zijn schot op de goal was een prooi voor keeper Roy Lubbe.
In de 27ste minuut wist SC Erica de stand gelijk te trekken. Het was Mark Oldenburger die met een steekpass Rick Tubben diep stuurde, Tubben zette de bal voor vanaf de linkerkant en bij de tweede paal kon Pelle Bos de bal inkoppen. Stand weer gelijk.
Maar nog voor rust kon Drenthina wederom op voorsprong komen. Wederom een fout in de SC Erica defensie ging hier aan vooraf, verkeerd uitverdedigen bracht de spits van Drenthina oog in oog met Roy Lubbe.  De spits rondde deze kans fraai af met een bekeken lobje/ stiftje over de doelman heen. Stand 2-1.
De voorbereiding is toch altijd een periode waarin veel gewisseld wordt, zodat iedereen op conditie kon komen, er werd ook in deze wedstrijd volop gewisseld, en SC Erica kwam de kleedkamer uit met de volgende opstelling:

In de tweede helft was de eerste kans voor de Ericanen. De bal werd op het middenveld veroverd door Niek Klok, en levert de bal af bij Pelle Bos die op zijn beurt weer Robert Torenbosch diep stuurt. Zijn schot is echter houdbaar voor de keeper en blijft de stand steken op 2-1.
De eerste fase van de tweede helft wordt Erica veelal tot verdedigen gedwongen, maar in een spaarzame uitbraak van Pelle Bos wordt er niet meer dan een corner veroverd. De volgende kans voor SC Erica ontstaat bij Jan Willem Beukers. Hij geeft de bal vanaf links voor en kan worden opgepikt door Pelle Bos, laatst genoemde maakt een fraaie actie maar zijn schot wordt echter geblokt door de verdediging van Drenthina. Wederom een corner voor SC Erica. Deze corner levert een grote kans voor Michel Overweg op, die het veld in was gekomen voor Robert Torenbosch. De corner wordt goed ingeschoten door Michel, echter een knappe reflex van de Drenthina keeper voorkomt een doelpunt.
In de 65ste minuut is het dan wel eindelijk raak voor SC Erica. Een goede combinatie vanuit de achterste linie opgezet door Ruben Pilage, die Pelle Bos diep stuurt en op zijn beurt een strakke voorzet aflevert vanaf de rechterkant. Bij de tweede paal staat Jan Willem Beukers klaar om deze voorzet in te tikken en zo de stand op 2-2 brengt.
Er ontstonden vervolgens nog wat kansjes voor beide partijen, maar de eindstand kwam op het scorebord in de 80ste minuut. Een vrije trap van Drenthina op ongeveer 23 meter van de goal van Erica verdwijnt in 1 keer in de linkerhoek van keeper Roy Lubbe. Een domper voor SC Erica want zo keek men weer tegen een achterstand aan.
Er werd nog wel naar een gelijkmaker gezocht, maar de grootste kans was voor Drenthina. In de 85ste minuut was er een corner voor de gastheren die keurig werd ingekopt, echter wist de Erica defensie wist de bal van de lijn te halen. In een ultieme poging op zoek naar de gelijkmaker gooit Roy Jagt de bal diep en vind Rick Tubben, maar zijn schot verdwijnt over de goal van Drenthina.
Zo eindigt de laatste oefenwedstrijd met een verlies, maar hebben de mannen van Arthur van der Veen en Jan Jeuring wel genoeg minuten in de benen met vier wedstrijden en twee trainingen in slechts 9 dagen.  Aanstaande zaterdag staat de eerste bekerwedstrijd op het programma, een uitwedstrijd tegen Enter Vooruit. De kersverse eersteklasser uit de oost competitie zal de eerste testcase zijn voor SC Erica 1. Het beloofd mooi weer te worden, dus ideaal voor u als supporter om op deze vroege zaterdagavond onze jongens te komen steunen! 
Tot dan!