SC Erica opnieuw van de partij tijdens Offerein Voetbaltoernooi

maandag 15 juli 2019
HOOGEVEEN/ERICA – Vrijdag 16 augustus start de 8e editie van het Offerein Voetbaltoernooi. SC Erica is al jaren een trouwe deelnemer en is ook nu weer van de partij. Voor de ploeg van trainer Erwin Sikkes betekent het de start van de voorbereiding. De opzet van het toernooi is dit seizoen veranderd, waardoor de kansen op een eindzege zijn vergroot. Voor oud-Ericaan Kelvin Jager is de eerste wedstrijd meteen een bijzondere, want met zijn huidige club Gramsbergen is hij de eerste tegenstander van SC Erica.
Er zal gestreden worden om twee prijzen. Vier ploegen strijden in een halve competitie om de AH Offerein Bokaal. Deze ploegen moeten uitkomen in de Hoofklasse, 1e klasse of een vergelijkbaar niveau. Voor de komende editie zijn dat VV Hoogeveen zondag, HZVV, MSC en WHC. Daarnaast wordt er gestreden om de Paviljoen Nijstad Cup. Hier kunnen ploegen uit de tweede en derde klasse aan deelnemen aangevuld met HZVV 2. Naast laatstgenoemde ploeg en SC Erica zullen Germanicus, SV Dedemsvaart, SV Gramsbergen, WKE’16, Nieuw Buinen en Hoogeveen zaterdag deelnemen. Telkens zal er een vrije loting plaatsvinden om het speelschema te bepalen.

WAARDERING EVEN GROOT

De waardering voor alle ploegen is even groot benadrukt de organisatie. ‘We hebben er bewust voor gekozen om qua prijzengeld geen onderscheid te maken tussen beide poules. Dat betekent dat de winnaars van beide toernooien evenveel krijgen (€700,-). Dat geldt ook voor de overige klasseringen (oplopend van €150,- tot €500,-). Hiermee willen we benadrukken dat alle deelnemers voor ons even belangrijk zijn. Voor de Paviljoen Nijstad Cup is er tevens een enorme trofee aangeboden door Sport Inn Bruins.’
Elke deelnemer ontvangt dus een geldbedrag. Daarnaast zijn er ook nog prijzen voor de speler van het toernooi en de sportiefste ploeg.
De prijzenpot wordt mede bekostigd uit de opbrengsten van de entree en de ondersteuning van AH Offerein, Paviljoen Nijstad, De Muzikant en Intersport Jan Bols.
LOTING

De loting voor de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup heeft Gramsbergen gekoppeld aan SC Erica. Een duel met een extra tintje. Kelvin Jager speelde immers een aantal seizoenen voor SC Erica en komt nu uit voor Gramsbergen. Het duel begint om 19.30 uur op veld 2 van HZVV. Op dezelfde tijd speelt Germanicus tegen Nieuw Buinen. Andere wedstrijden zijn Hoogeveen zaterdag – Dedemsvaart en HZVV 2 – WKE’16. Deze duels beginnen om 19.00 uur. Op dezelfde avond wordt er ook gespeeld om de Offerein Bokaal (Hoofdklasse/1e klasse). Om 20.45 uur staan dan de wedstrijden Hoogeveen – MSC en HZVV – WHC op het programma.

ENTREE EN PARKEREN

Tijdens het toernooi wordt er gewerkt aan het parkteerterrein bij de voetbalvelden. Het beste kan daarom geparkeerd worden bij zwembad De Dolfijn (Bentincksdijk 10). De ingang is dit jaar bij VV Hoogeveen. De ingang bij HZVV kan niet worden gebruikt. Jeugd tot 14 jaar kan gratis naar binnen. Volwassenen betalen vijf euro, maar kunnen tijdens de eerste speeldag een passe-partout aanschaffen. Voor tien euro kan met dan drie speelronden bezoeken. Tijdens een speelronde kan men alle wedstrijden bekijken en vrij van het ene veld naar het andere lopen. De kassa’s zijn een uur voor de eerste wedstrijd geopend. Tevens zal er een gratis programmaboekje worden uitgebracht.
De overige speeldata zijn dinsdag 20 augustus en vrijdag 23 augustus.