SC Erica opnieuw deelnemer AH Offerein Bokaal

maandag 24 juli 2017
HOOGEVEEN/ERICA – Ondanks dat voor velen de vakantie net is begonnen, is het aftellen richting de AH Offerein Bokaal begonnen. Het door HZVV en Hoogeveen georganiseerde toernooi beleeft in augustus de 6e editie. Het toernooi heeft inmiddels een vaste plaats op de voetbalkaart verworven en haar bestaansrecht meer dan bewezen. Net als vorig jaar is ook SC Erica weer van de partij.
Toen behaalde de ploeg van trainer Claus Boekweg de derde plaats. Het gebeurde na een zinderende strijd tegen Germanicus. De wedstrijd eindigde in 2-2, waarna Erica de bloedstollende strafschoppenserie met maar liefst 10-9 won. Naast Erica nemen nog drie tweedeklassers deel aan het toernooi in Hoogeveen. Ook allemaal ploegen die Erica komend seizoen tegenkomt. Het zijn: SV Dedemsvaart, Ruinerwold en Germanicus. Andere deelnemers zijn: Hoogeveen zondag (eerste klasse), HZVV (Hoofdklasse), Hoogeveen zaterdag (derde klasse) en WKE-16 (vierde klasse).

START OP VRIJDAG

Het toernooi start op vrijdag 18 augustus. De 1e wedstrijden beginnen om 19.00 uur en de tweede wedstrijden om 20.45 uur. SC Erica speelt om 19.00 uur op het hoofdveld van Hoogeveen tegen Hoogeveen zaterdag. Andere wedstrijden zijn: Hoogeveen zondag – Dedemsvaart, WKE-16 – Germanicus en HZVV – Ruinerwold. De winnaars van de duels spelen op woensdag 23 augustus tegen elkaar. Dit geldt ook voor de verliezers. Zaterdag 26 augustus volgt dan de grote ontknoping. Eerst wordt er om 17.00 uur afgetrapt voor de duels om de 7e en 8e plaats, de 5e en 6e plaats en de 3e en 4e plaats, waarna om 19.00 uur de grote finale wordt afgewerkt.
GELDBEDRAG
‘Het mooie van het toernooi is verder dat alle deelnemers met een behoorlijk geldbedrag naar huis gaan en dat zie je niet op elk toernooi!’ De organisatie beseft dan ook dat zonder de bezoekende clubs het toernooi nooit succesvol kan worden. Het is aan de clubs zelf om te bepalen wat ze met het bedrag doen (voor de spelersgroep of de clubkas). Voor de komende editie is de verdeling als volgt: winnaar €1000,-; nummer 2 €700,-; nummer 3 €600,-; nummer 4; €500,-; nummer 5 €400,-; nummer 6 €300,-; nummer 7 €200,-; nummer 8 €100,-. Daarnaast zijn er ook nog prijzen voor de speler van het toernooi en de sportiefste ploeg. De prijzenpot wordt mede bekostigd uit de opbrengsten van de entree en de ondersteuning van AH Offerein, De Muzikant en CombiSport.
ENTREE
Jeugd tot 14 jaar kan gratis naar binnen. Volwassenen betalen vijf euro, maar kunnen tijdens de eerste speeldag een passe-partout aanschaffen. Voor tien euro kan met dan drie speelronden bezoeken. Tijdens een speelronde kan men alle wedstrijden bekijken en vrij van het ene hoofdveld naar het andere lopen. De kassa’s zijn een uur voor de eerste wedstrijd geopend. Tevens zal er een gratis programmaboekje worden uitgebracht. Bijgevoegde foto uit de editie van vorig jaar mag vrij worden gebruikt. (Foto: Gerjo Stegeman).