SC ERICA KRIJGT WAT HET VERDIENT

maandag 15 augustus 2016
SC Erica behaald 3e plaats om AH Offerein Bokaal
SC Erica – Germanicus 2-2 (0-1). 44. 0-1 Bas Smits, 72. 1-1 Ricardo Bruins, 77. 1-2 Marco Verhoef, 93. 2-2 Roy Jagt. SC Erica wint na strafschoppen.
 
SC Erica is zaterdag als derde geëindigd in de strijd om de AH Offerein Bokaal door 2e klasser Germanicus na strafschoppen te verslaan. In een gelijk opgaande strijdt waarbij SC Erica de meeste aanspraak maakte op de winst kwam Germanicus twee keer onverwachts op voorsprong.
 
In de eerste helft kreeg SC Erica goede kansen om op voorsprong te komen. Na 14 minuten wordt een schot van Pelle de Vries geblokt, in de 34e minuut spat de bal via Martin de Roo uiteen op de doellat van de Coevordenaren. Onverwachts komt in de 44e minuut Germanicus op voorsprong door een mooie lob van Bas Smits over de Erica doelman.
 
SC Erica krijgt in de tweede helft in de 47e minuut een goede kans om te scoren. In de 59e minuut is Roy Jagt met een indraaiende corner dichtbij een treffer. In de 72e minuut is het wel raak, Ricardo Bruins weet te scoren in een scrimmage voor het Germanicus doel. SC Erica blijft druk zetten en probeert een tweede treffer te forceren.
 
Via een goede combinatie komt echter Marco Verhoef alleen voor de Erica doelman en scoort beheerst de 1-2 voor Germanicus. SC Erica toont veerkracht en komt in de 93e minuut op gelijke hoogte door een indraaiende corner van Roy Jagt. SC Erica wint uiteindelijk na strafschoppen.

Robert Torenbosch krijgt uitleg van trainer Claus Boekweg en zal even later voor de tweede keer in het veld komen.