SC ERICA KANSLOOS TEGEN HZVV

donderdag 11 augustus 2016
SC Erica – HZVV 0-4 (0-2). 14. 0-1 Stan Ypenburg, 32. 0-2 Mike Doldersum, 66. Dilan van Bree, 84. 0-4 Rick Broek.
SC Erica begon goed aan de wedstrijd om de AH Offerein Bokaal tegen de uit de hoofdklasse C gedegradeerde zaterdagclub HZVV. In de 9e minuut kreeg SC Erica een penalty tegen. Doelman Bram Gebbeken pakte de goed in de hoek geplaatste strafschop knap. Via fraai combinatie voetbal kwam HZVV in de 14e minuut HZVV toch op een voorsprong.

Langzaam trok HZVV de wedstrijd naar zich toe. Ondanks dat hadden Robert Torenbosch in de 16e minuut en Jan Willem Beukers in de 19e minuut beiden een goede mogelijkheid om tot scoren te komen. Halverwege de eerst helft is het een leuke wedstrijd met kansen over en weer. Via simpel combinatiespel scoort HZVV in de 32e minuut de 0-2.

In de tweede helft neemt HZVV het heft in handen en SC Erica komt er niet of nauwelijks meer uit. HZVV combineert er lustig op los en laat zien dat het over betere kwaliteiten beschikt. SC Erica staat vast op de eigenhelft en de druk van HZVV is hoog. In de 55e minuut krijgt HZVV via een kopbal uit een corner een goede kans om te scoren. In de 66e minuut is het wel raak. Via een eenvoudige eentwee scoort Dilan van Bree 0-3, de SC Erica verdediging is kansloos.

Erica probeert er enkele keren met de lange bal van Roy Jagt uit te komen, maar HZVV komt op een fraai schot op de paal niet in de problemen. SC Erica kan geen vuist meer maken. In de 84e minuut scoort HZVV nogmaals via Rick Broek, eindstand 0-4.