SC Erica JO17-1 goed van start

zaterdag 22 september 2018
JO17-1 heeft vandaag de eerste competitie wedstrijd de volle 3 punten mee naar huis genomen

Om 7:40 zijn we vertrokken naar Hoogeveen waar HZVVJO17-2 ons verwacht. Op voorhand door de staf al aangemerkt als een lastige tegenstander en niets bleek minder waar.
Met de nodige pijntjes en blessures Is SC Erica begonnen aan de wedstrijd. Om 9:00 uur klinkt het fluitsignaal van de scheidsrechter. SC Erica had de opdracht om van af de start er vol voor te gaan.
HZVV bleek idd best lastig en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Maar er kan maar één de beste zijn en die ploeg kwam op voorsprong. 
Na 23 minuten spelen scoort Ruben met een Corner,
0-1 voor de Jongens uit Erica.
Gezien het wedstrijdbeeld ook een terechte voorsprong.
Maar HZVV liet er geen gras over groeien en kwam binnen 5 minuten met een antwoord 1-1.
Erica raakte wat in onbalans en HZVV wist door een fout aan Erica zijde te profiteren 2:1. Met nog een kleine 5 minuten op de klok was deze stand ook de ruststand.
Tijdens de rust werden door de staf de puntjes nog even op de i gezet. De tweede helft wist HZVV binnen 2 minuten de stand op 3-1 te zetten, kleine domper voor de jongens van SC Erica JO17-1. Door deze goal werd bij Erica het geloof in zich zelf er niet beter op.Na 15 minuten spelen wordt Ruben neergehaald binnen de 16 en een penalty is het gevolg.
Koen schiet genadeloos binnen, 3-2 en het geloof komt terug.SC Erica begint weer beter te voetballen dan de tegenstander en dat wordt beloont met een goal.
Milan maakt de gelijkmaker 3-3.
Nu is het echt alles of niets, ondanks de pijntjes en een wissel vanwege een blessure gaan de jongens uit Erica er vol voor.5 minuten voor het einde schiet Dustin de bal over de keeper van HZVV die iets te ver voor de goal stond en jahoor..3-4 voor SC Erica.
Nu is het zaak om de wedstrijd in de hand te houden en dat gebeurd. De eerste 3 punten in deze najaarscompetitie zijn een feit.

Volgende week speelt SC Erica thuis op sportpark 
"de Veenschappen" om 14:30 uur.
Tegenstander is dan SJO SWB JO17-1