SC ERICA JO13-1 VERRAST IN STEENWIJK

dinsdag 4 juni 2019
SC Erica JO13-1 heeft een puike prestatie neergezet door op het toernooi van VV Steenwijk als tweede te eindigen. De kersverse kampioen van de 2e klasse wist vier eerste klassers te verslaan en verloor nipt in het gelijkopgaande slotduel tegen hoofdklasser CSV'28 uit Zwolle.
Om half acht verzamelen was voor de (meeste) ouders en jongens van JO13-1 op deze mooie zonnige ochtend geen enkel probleem. De zwarte reserve shirts met verticale rood-gele streep waren uit de mottenballen gehaald, de 370 gram wegende ballen keurig op 0.8 bar opgepompt, kortom alle ingredienten aanwezig om naar de mooie vestingstad Steenwijk af te reizen.

De eerste wedstrijd werd met 1-0 gewonnen van Flevo Boys (1e klasse) die in het prachtige look-a-like tenue van Ajax speelden. Dit gaf de jongens van Erica zoveel zelfvertrouwen dat vervolgens op zeer eenvoudige wijze Steenwijk (1e klasse), Steenwijkerwold (1e klasse) en LEO (1e klasse) werden overklast. Het ene doelpunt nog mooier dan de andere zorgde ervoor dat hoofdklasser CSV'28 met veel respect de verrichtingen van de Zuid-Oost Drentse formatie volgde.

Sportclub Erica ontmoette CSV'28 in de laatste 15 minuten durende wedstrijd. In een gelijkopgaand duel was het SC Erica die drie dotten van scoringskansen kreeg. Een bal snoeihard op de paal, een bal op de lat en een scrimmage voor het doel waar toevallig de keeper van CSV'28 voor de bal lag. Uit de enige echte doelkans die CSV'28 kreeg scoorden zij wel. Aan de rechterzijde werd onze verdediging knap uitgespeeld en op de punt van de 16 meter schoot de rechtsbuiten van CSV'28 strak diagonaal binnen. Met deze uitslag werd CSV'28 winnaar van het toernooi en SC Erica (zuur) tweede

Jongens top prestatie!
Op naar FC Klazienaveen en SV Bedum.

Uitslagen: Flevo Boys JO13-2 - SC Erica JO13-1 0 - 1
SC Erica JO13-1 - Steenwijk 3 - 0
SC Erica JO13-1 - Steenwijkerwold 3 - 0
VV LEO JO13-1 - SC Erica JO13-1 0 - 2
SC Erica JO13-1 - CSV'28 JO13-1 0 - 1