Sc Erica JO13-1 pakt punt bij De Weide

donderdag 13 oktober 2016
08-10-2016, Hoogeveen

Na de uitzending van Zembla was het even spannend of de wedstrijd tegen De Weide JO13-1 wel door kon gaan. Na navraag bij De Weide kwam het verlossende woord. Er wordt op kunstgras gespeeld, maar met een toplaag van kurk. Zal dit ook een optie zijn voor Sc Erica? Er worden ten slotte een behoorlijk aantal flessen gekurkt op ons mooie dorp.

Aangekomen op het 'sportpark Schutlanden' kregen we direct een warm onthaal van de club uit Hoogeveen. Opgewacht door de wedstrijdsecretaris werden we netjes naar onze kleedkamer begeleid. Snel omkleden, de bespreking en het veld op. Het eerste is enkel een groot probleem bij de heren van Sc Erica JO13-1. Sokken verkeerd om, broek op het hoofd en het shirt binnenstebuiten. Hier moet nog behoorlijk aan gewerkt worden. Wanneer iedereen dan eindelijk netjes in het tenue zit is er nog een ander probleem. De spanning begint te stijgen en iedereen krijgt spontaan een zwakke blaas. Nadat alle spelers een bezoekje aan het toilet hebben gedaan kunnen we dan eindelijk aan de bespreking beginnen. Hier wordt vooral gehamerd op de fantastische eerste helft van de wedstrijd tegen vv Staphorst. Goed vanuit de positie spelen, coaching en fel in de duels.

Eerste helft. De spanning was na het toiletbezoek er nog niet helemaal af. Slordig in de passing en overal een stapje te laat. Gelukkig kon de Weide geen kansen creëren. Het was hierdoor ook een slordige eerste helft. Toch komt de ploeg uit Hoogeveen wel op voorsprong. De nummer '10' van de Weide schiet de bal vanaf 20 meter richting het doel van Sc Erica. Deze raakt de bal niet helemaal goed en zwaait zo'n twee à drie meter naast het doel. De keeper zag dit goed en laat de bal rustig lopen voor een achterbal. Helaas was de scheids van mening dat dit niet het geval was en gaf een hoekschop. Na een mooie trap richting de tweede paal kon de boomlange middenvelder toch zijn doelpunt maken. Hij knikt de bal binnen en de stand is 1-0. Na de goal veranderd er niet veel in het veldspel, het blijft slordig en Sc Erica is toe aan de rust.
Na een donderspeech van de coaches en leiders lijkt iedereen er zich van bewust dat het toch anders moet en kijkt met vertrouwen naar de laatste 30 minuten.

Tweede helft. Sc Erica komt maar met één doel uit de kleedkamer en dat is de wedstrijd omdraaien en de punten mee naar huis nemen. In de eerste tien minuten worden er veel duels aangevochten en de meeste worden nu wel door Sc Erica gewonnen. Hierdoor komt de rust terug in het spel en worden er weer mooie combinaties gemaakt. Tot veel kansen leidt dit nog niet, maar de druk staat er vol op. Steeds schuift Sc Erica een stukje naar voren en er worden een aantal kleine kansjes gecreëerd. Uiteindelijk valt de bal dan wel een keer goed en krijgt de goed spelende spits hem op een grote afstand van het doel voor de voeten. Deze bedenkt zich niet en brand hem op de goal. De keeper heeft het schot waarschijnlijk alleen maar gehoord. Doelpunt! 1-1. Nog acht minuten spelen en het team zet alles op alles om er nog één in te knallen. Er worden een legio aan kansen gecreëerd, maar het schort aan de afwerking. Het doel wordt niet gevonden en Sc Erica blijft op een gelijkspel steken.

Doelpuntenmaker:
Thorsten Wijnands

Programma:
15-10 HZVV JO13-1 - Sc Erica JO13-1