SC Erica JO13-1 KAMPIOEN!

zondag 19 mei 2019
Na een ongelukkige najaarscompetitie waarin JO13-1 niet altijd het geluk mee had, heeft dit team op sublieme wijze het voorjaarskampioenschap in de 2e klasse binnengesleept. Elf wedstrijden 31 punten, 48 doelpunten voor en 14 tegen mag als puike prestatie worden gezien.
Zaterdag 18 mei kon bij een gelijkspel uit tegen Sweel JO13-1 op sportpark ‘t Alterbarg het kampioenschap worden binnengehaald. Van zenuwen hadden de jongens van JO13-1 geen last, blijkbaar was dit overgeslagen naar de begeleiding. In een prachtige ambiance, mooi weer, super enthousiaste supportersschare, waren de leiders van SC Erica erg rustig. SC Erica speelde voortdurend op de helft van Sweel maar wist in de eerste helft moeizaam tot scoringskansen te komen. Na een goed genomen hoekschop kregen we hulp van de keeper van Sweel die de bal in eigen doel sloeg. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft scoorde Sweel een prachtig doelpunt uit een goed uitgespeelde counter.

Rustig zaten de jongens in de kleedkamer vol goede moed voor de 2e helft. Duels werden gewonnen, er werd goed samengewerkt, enige wat beter kon was de juiste keuzes maken om tot scoren te komen. Deze tip van de leiders pakte SC Erica in de 2e helft goed op. Binnen no time was het 1-2 en 1-3, de wedstrijd was gespeeld en eindelijk konden de leiders ontspannen. Sweel is niet of nauwelijks meer op de helft van SC Erica geweest. Iedere afvallende bal werd gewonnen, ieder duel werd in ons voordeel beslist, SC Erica was heer en meester. Als slagroom op de taart werd de score opgehoogd en was de 1-5 een doelpunt uit het boekje. Een schitterend met het hoofd meegenomen bal door Senn werd door hem strak voor gegeven en prima binnengelopen door Robbert.

Het mooie aan deze prestatie is dat we het samen hebben gedaan, de jongens, de begeleiding en de enthousiaste supporters. Het blijkt maar weer voetbal is een teamsport en een team zijn we!

Selectie JO13-1:
Kenji van den Berg
Jente Hassing
Marnix de Jong
Mart Lange
Joos Lathouwers
Max Majkzak
Nieck Melenhorst
Sem Oostmeijer
Dominick Schepers
Senn de Vries
Rien Wagenaar
Robbert Harms
Simon Hake

Begeleiding JO13-1:
Jerome Oostmeijer
Erik Tooi
Mathijs Sijbom
Elwin Langenberg