SC Erica JO11-2 Kampioen!!

zondag 16 april 2017
Met nog 3 wedstrijden te gaan is het sterren team van Jerôme Oostmeijer al kampioen geworden!!
Ze waren met 1-4 te sterk voor SV Borger en naaste concurrent Bargeres ging ten onder tegen CEC zodat de benodigde punten vroegtijdig binnengesleept werden.
Jerôme sprak zijn team bemoedigende woorden in en pepte ze volledig tot op het bot gemotiveerd op, hij wist alle zenuwen die er echt behoorlijk waren achter te laten in de kleedkamer, hierbij gesteund door speler Mart die helaas langdurig geblesseerd is maar toch mee ging om z’n team aan te moedigen!
Hierdoor zetten de Ericanen direct de tegenstander onder druk wat al snel resulteerde in de 0-1, een schitterende goal van Thomas!
Heel snel daarna zag Marnix dat de keeper wat ver voor z’n doel stond en scoorde hij een geweldige goal vanaf de middenlijn.
Kort daarna kreeg Sem als keeper z’n eerste tegengoal van dit seizoen te verwerken uit een vrije trap die onhoudbaar binnengeschoten werd.
Erica leek door deze tegengoal even een beetje van slag maar door de motiverende voorden van Jerôme in de rust bleef het na rust niet heel lang spannend en lieten de toppers zien waarom ze terecht kampioen zijn geworden.
Lynn wist nog te scoren uit een corner van Marnix en  Vova maakte weer dankbaar gebruik van z’n gave om altijd op de het juiste moment op de juiste plek te staan om de 1-4 binnen te tikken.
Deze toppers verdienen een groot compliment omdat ze werkelijk voor elke meter hebben gestreden en bijna elke verloren bal weer terug hebben weten te veroveren waardoor de tegenstander tegen het eind meerdere pogingen deed om het op een minder plezierige manier te doen eindigen door Robbert, Max, Wesley en Jente die voorop gingen in de strijd af en toe ongenadeloos onderuit te halen.
Prachtig om te zien hoe zij door te luisteren naar de leider Jerôme zich niet uit de tent lieten lokken en bleven voetballen.
Ook een groot compliment aan de supporters die in grote getale meegereisd waren en soms zelfs grote afstanden (Friesland) afgelegd hadden om er bij te kunnen zijn!
Na het laatste fluitsignaal kwam het tot een prachtige ontlading met toeters, spandoeken, confetti, champagne en heel de mikmak waarna we toeterend terugkwamen in Erica en Tonnie Veldkamp die ook meegereisd was trakteerde op een flesje drinken en een frikadel, Tonnie bedankt!
Na het laatste thuisduel gaan we een feestje bouwen en zullen we Erica laten weten dat we kampioen zijn geworden!!!!!