SC Erica JO 9-4G Kampioen

dinsdag 23 mei 2017
Zaterdag 20-05-2017
Een spannende dag was aangebroken voor de supertalenten van JO9-4G.
Deze dag moest hun het kampioenschap gaan brengen. 
 

Zaterdag 20-05-2017 9:00
Een spannende dag was aangebroken voor de supertalenten van JO9-4G. Deze dag moest hun het kampioenschap gaan brengen. Er moest aangetreden worden tegen de nummer 2 van de competitie, CEC uit Emmer-Compascuum. Ze gingen de wedstrijd in met een ruime marge, namelijk 3 punten meer en een beter doelsaldo (+13).
 
Om 9:00 werd er gefloten voor de aftrap door onze topscheidsrechter Jerry van der Berg. Het werd meteen duidelijk dat sommige spelers van Erica last hadden van enige spanning, net als bij de leiders Mark en Patrick. Het voetballen ging moeilijk en er werd goed druk gezet door CEC. Al vroeg in de eerste helft werd er een hoekschop weggegeven en deze draaide zo het doel in, waardoor Erica al snel op een 0-1 achterstand kwam. Kort daarna kwam CEC door goed combinatiespel alleen voor onze keeper te staan. Door een geweldige redding van onze keeper Koen Nijboer werd erger voorkomen. Ook door de goede inzet van de middenvelders Aaron Both, Thies Beukers en Lucas Sijbom werden veel aanvallen van CEC op het middenveld ontregeld. Nu was het de beurt aan Erica. Kort voor rust kwam door goed samenspel van Erica, Milan Koers alleen voor hun keeper te staan en schoot op schitterende wijze raak. De stand was nu 1-1 en al snel werd er gefloten voor de rust.
 
De jongens werden door de leiders Mark en Patrick bij elkaar geroepen en werden klaargestoomd voor de tweede helft. Na het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft werd er goed en fel gevoetbald door Erica. Er werden veel kansen gecreëerd, maar het lukte nog niet om deze te verzilveren. Ze werden op een haar na gemist door onze spitsen Julian Slip en Kaya van der Berg, maar een doelpunt kon niet lang meer uitblijven. Na het krijgen van een corner werd er besloten dat de linkspoot van de ploeg Matthijs Smidt deze mocht gaan nemen. Hij legde de bal op geweldige wijze bij de tweede paal, waarop Kaya van der Berg hem zo binnen kon lopen. Een super doelpunt waardoor de voorspong een feit was, 2-1 voor Erica. Toch kwam kort daarna CEC nog een aantal keren gevaarlijk door de verdediging van Erica en werd er hard op het doel van Koen Nijboer geschoten. Hij stopte de bal en voorkwam de gelijkmaker. Koen liet zien dat hij een behoorlijke groei heeft doorgemaakt in zijn ontwikkeling als keeper. Ook heeft de topverdediger van Erica, Guus Rolink veel aanvallen ontregelt. Het hele seizoen is hij al een van de meest stabiele spelers en heeft dat ook deze wedstrijd weer laten zien. Na deze kans was het eenrichtingsverkeer richting het doel van CEC en werden nog een aantal kansen gecreëerd. Kort voor het eindsignaal kwam Kaya van der Berg nog een keer alleen voor de keeper te staan en schoot goed binnen, stand 3-1 voor Erica. Het kampioenschap was binnen!! Een paar minuten daarna werd er afgefloten en kon het feest beginnen.
 
Na het fluitsignaal werden er door de leiders Mark en Patrick kampioenshirts uitgedeeld. Na het aantrekken van de shirts werd er begonnen aan het penalty schieten, wat altijd een feest is voor de kinderen. Zeker met veel publiek zoals op deze dag. Na het penaltyschieten werden er medailles uitgedeeld door de leiders aan alle spelers, omdat iedereen zich super goed heeft ingezet dit seizoen. Nu was het tijd om te douchen om hierna de kantine in te duiken voor een verdiende bak patat en drinken. Na het eten werden er hele mooie bekers uitgedeeld voor het behalen van het kampioenschap. SC Erica bedankt hiervoor! Hierna werd er in colonne met een aantal auto’s door Erica gereden. Er werd flink op de toeter gedrukt, waardoor uiteindelijk de toeter van leider Mark is overleden. Je moet er wat voor over hebben. Het was een supermooie dag voor de spelers van JO9-4G. Een mooie afsluiting voor een geweldig seizoen.
Spelers JO9-4G: Lucas Sijbom, Aaron Both, Thies Beukers, Koen Nijboer, Guus Rolink, Milan Koers, Matthijs Smidt, Julian Slip en Kaya van der Berg.