SC Erica is de weg naar boven ingeslagen!

maandag 19 oktober 2015
Op zondag 18 oktober stond de wedstrijd V.V. Bergum 1 – SC Erica 1 op het programma voor de mannen van Arthur van der Veen. 
.  De start van het seizoen had beter kunnen verlopen voor het vlaggenschip van SC Erica, maar in de afgelopen 2 wedstrijden werden toch 4 punten verzameld. Positief nieuws voorafgaand van deze wedstrijd was dat de schorsingen van de heren de Roo en Lit dusdanig waren terug gebracht dat beide verdedigers vandaag speelgerechtigd waren.
Iedereen was ervan doordrongen dat een goed resultaat op deze middag belangrijk was om de aansluiting met “ Linker rijtje” te behouden.
De volgende 11 namen verschenen aan de aftrap:


Bergum won de toss en mocht deze wedstrijd op het zwaar te bespelen veld aftrappen, de vele regen van de afgelopen week was ook aan het veld in Bergum af te zien. De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op, en was ook duidelijk dat SC Erica de organisatie goed had staan, en werd vrijwel niets weggegeven. Toch was de eerste kans voor Bergum in de 8ste minuut. De spits vuurde een schot af op de goal van Gebbeken maar deze hoefde niet handelend op te treden omdat zijn verdedigers alert waren en dit schot wisten te blokken, met als resultaat een corner tegen. De corner leverde geen gevaarlijke situatie op, maar dit was enkele minuten later wel anders. Een vloeiende aanval van Bergum belandde in de goal van SC Erica, echter was de aangewezen grensrechter scherp op deze middag, en werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. De mannen van SC Erica waren dus gewaarschuwd! Het besef in de ploeg dat de mouwen moesten worden opgestroopt was er, en dit resulteerde in de 22ste minuut in de eerste kans voor Roy Jagt, echter mistte zijn schot kracht en was een prooi voor de doelman van Bergum.  In de 23ste minuut was het wel raak voor de ploeg uit Erica, een volgens de trainer “typische Torenbosch actie” belandde in de rechterhoek en zo wist Robert Torenbosch de stand op 0-1 te brengen.
Dit doelpunt luidde een sterke fase van SC Erica in, de duels werden gewonnen, en organisatorisch stond het als een huis. Anders dan de afgelopen weken wist de ploeg het balbezit en sterke combinatie spel nu wel om te zetten in doelpunten. In de 34ste minuut konden voor de tweede keer deze middag de armen in de lucht. Wederom Torenbosch met een geplaatst schot op de goal, keeper kon dit schot maar half verwerken, en zodoende belandde de bal voor de voeten van de meegelopen Pelle Bos, deze aarzelde niet en schoot de bal tegen de touwen. Stand 0-2.
Erica kreeg nog enkele kansjes, onder andere voor spits Michel Overweg, maar zijn schot verdween rakelings in het zijnet. Zo bleek de stand van 0-2 ook tevens de rust stand.
In de tweede helft kwam Erica wel scherp uit de kleedkamer, de duels werden nog steeds gewonnen echter ontbrak de scherpte in de “eind pass”.
De grootste kans van de tweede helft was te noteren voor de gastheren uit Bergum. Een schot on de rechterhoek leek vanaf de kant gezien al in de goal te verdwijnen, echter paste dit niet in de plannen van doelman Gebbeken. Met een fantastische reflex wist hij de bal nog uit de hoek te tikken en bleef de score op 0-2 steken.
In de 69ste minuut bleek Robert Torenbosch ook over een goede pass te beschikken, met een dieptepass precies in de loop bij spits Michel Overweg, bracht hij de Erica spits 1 op 1 met de keeper van Bergum. De spits faalde niet en bracht de score op 0-3 in het voordeel van SC Erica.
De eindstand werd in de 82ste minuut bereikt. Het was Roy Jagt die maar eens besloot uit te halen van een meter of 35, dit bleek een goede ingeving te zijn van hem want zijn “poeier” verdween in de links onder in de hoek.  Eindstand 0-4
Door deze overwinning bezet SC Erica voorlopig plek 8 in de competitie, maar belangrijker is nog dat de aansluiting met de overige ploegen weer is gevonden. Komende zondag staat er geen wedstrijd op het programma, de eerstvolgende keer dat de mannen van SC Erica 1 in actie komen zal zijn op donderdagavond 29 oktober op sportpark de Veenschappen. Tegenstander zal zijn vv Steenwijkerwold, inzet van deze wedstrijd: Een plekje in de volgende ronde van het bekertoernooi.
Tot dan!